Élet-Stílus

Összeállt az ország legnagyobb együttese

A Zene Ünnepén, vasárnap a Petőfi Csarnokban tartott "Thanks Jimi Fesztiválon" több száz gitáros játszotta Hendrix Hey Joe című számát. Videó!

Talán nincs is olyan gitáros, aki ne játszotta volna el valaha Jimi Hendrix klasszikusát, joggal gondolhatták hát a szervezők, hogy sokan bekapcsolódnak a látványos akcióba. Aki hozott magával egy gitárt, máris tagja lehetett a gigagroupnak.

A kezdeményesés Lengyelországból ered. Wroclaw főterén 2008-ban már 1951 gitáros pengette a legendás dalt, jelenleg ez a döbbenetes hatású koncert Guinness-rekordnak számít a világon. Az első magyarországi nekifutás Győr belvárosában volt májusban, a media wave fesztiválon. Ott is készült egy kis filmünk:

Az idei rendezvényeknek külön aktualitást ad a woodstock-i fesztivál 40. évfordulója, ahol Jimi Hendrix félmillió ember előtt játszott. A zseniális gitáros egy évvel később halt meg kábítószer-túladagolásban.

A vasárnapi eseményen részt vett a fesztivál ötletgazdája, Leszek Cichonski, az egyik legnépszerűbb lengyel bluesgitáros. Az egész napos rendezvényen egyébként több ismert magyar zenekar is fellépett, köztük a Póka Egon Experience, a Jimi Hendrix Memorial, az Odett és a Go Girlz!, az Üllői Úti Fuck, valamint a Tűzkerék XT.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik