Élet-Stílus

Megvédi wimbledoni címét Nadal?

A világranglista két éllovasa, a címvédő spanyol Rafael Nadal, valamint az orosz Dinara Szafina a két első kiemeltje a hétfőn induló wimbledoni teniszbajnokságnak. A spanyol azonban nem biztos, hogy indul, továbbra is egy makacs térdsérülés gyötri.

Nem okoztak meglepetést a szervezők, a férfi mezőnyben a világelső Rafael Nadal az első kiemelt. A spanyolt a Roland Garroson diadalmaskodó, Wimbledonban ötször nyertes svájci Roger Federer követi, a hazai közönség előtt szép eredmény elérésében bizakodó Andy Murray pedig a harmadik kiemelt.

Nadal szereplése azonban továbbra is kérdéses, a 22 éves klasszis hosszú idő óta térdsérüléssel bajlódik. A francia nyílt teniszbajnokságon a negyeddöntőben búcsúzó spanyol az utóbbi napokban Barcelonában kezeltette magát, kedden pedig megérkezett Londonba, ahol megkezdte felkészülését az idény legnagyobb presztízsű viadalára.

Megvédi wimbledoni címét Nadal? 1

„Mindent megteszek annak érdekében, hogy megvédhessem a címemet” – nyilatkozta Nadal, aki a tavalyi fináléban, gigászi csatában győzte le Roger Federert. „Csak teljesen egészségesen vállalom a játékot, ha nem érzem 100 százalékosan magam, akkor nincs értelme kiállni.”

Ha mégis elindul a tornán, nagyon nehéz dolga lesz a világelsőnek. A szakértők és a fogadóirodák sem őt tartják a legrangosabb GS-torna esélyesének. „Nadal fantasztikus játékos, nem véletlenül vezeti a világranglistát. A jelenlegi helyzetben azonban Roger Federerre vagy Andy Murrayra tenném a pénzem” – mondta a Wimbledonban öt alkalommal diadalmaskodó Björn Borg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik