Élet-Stílus

Mégsem igazol Fehérvárra Matthäus?

A múlt héten az FC Fehérvár vezetői bejelentették, hogy a következő szezonban a német szakember irányít. A megállapodást még nem írták alá, és könnyen elképzelhető, hogy nem is fogják, hiszen egy Bundesliga-csapat is bejelentkezett Lothar Matthäusért.

A fehérvári klub honlapja szerint múlt szerdán hosszas tárgyalások után megszületett a szóbeli megállapodás, Lothar Matthäus három évig (kettő plusz egy) irányítja a székesfehérvári együttest. A világbajnok futballista és korábbi magyar szövetségi kapitány jelenleg Ázsiában nyaral, de állítólag igent mondott a klub ajánlatára.

A német lapok ezzel szemben úgy tudják, hogy még semmi nem dőlt el. A 48 éves tréner a Bildnek nyilatkozva csak azt erősítette meg, hogy tárgyalt a Fehérvárral. “De dönteni csak dubai nyaralásom után fogok” – tette hozzá.

Mégsem igazol Fehérvárra Matthäus? 1

Matthäus nemrég még amiatt panaszkodott az újság hasábjain, hogy a Bundesligában senki nem kívánja szerződtetni őt. “Nem tudom, miért nem kellek senkinek” – morfondírozott az egykori kiváló labdarúgó, aki 150 alkalommal öltötte magára a Nationalelf mezét, s ezzel ő tartja a német válogatottsági rekordot. Most viszont az élvonalból kiesett Bielefeld bejelentkezett Matthäusért, akinek végre teljesülhet az álma.

A Fehérvár vezetői június 19-re várják a német trénert. “Nem tudunk újat mondani. Péntekre várjuk Magyarországra, s remélhetőleg akkor a szóbeli megállapodásunknak megfelelően a szerződést is aláírjuk” – mondta az MTI érdeklődésére Berzi Sándor, a fehérváriak ügyvezetője.

Matthäus 2004 februárjától 2005 decemberéig volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, majd a brazil Atletico Paranaenséhez szerződött, ahol csak másfél hónapig vezette a gárdát. A következő állomás az osztrák Red Bull Salzburg volt 2006 és 2007 között, s bajnokságot nyert Bodnár László csapatával. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanyánál tevékenykedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik