Élet-Stílus

Itt vannak a még “zöldebb” mobilok

Két új, környezetbarátabb mobilkészüléket mutatott be a piac egyik legnagyobb gyártója. A Sony Ericson bejelentette, hogy a a következő két évben nagyobb szerephez jutnak náluk a környezetbarát megoldások.

A “zöld” készülékek kisebb csomagolásban és nem papíralapú, hanem elektronikus használati utasítással kerülnek forgalomba. A Sony Ericson C901 GreenHeart és Natie modelljeinél a kisebb csomagolás és az elektronikus útmutató mellett az energiatakarékosságra is nagy hangsúlyt fektettek, emellett pedig nagyobb arányban használtak fel újrahasznosított anyagokat a gyártás során.

A “zöldebb” termékek aránya gyorsan nő a mobilkészülék-gyártásban, egy friss felmérés szerint az amerikai vásárlók fele figyelmet fordít a környezetvédelmi szempontokra a telefonvásárláskor.

A

A GreenHeart készülék – Képgaléria!

A piac vezető gyártója, a Nokia 2006-ban kezdte el megújítani csomagolásait, és beszámolója szerint egy év alatt 100 millió eurós megtakarítást ért el. Hasonlóan a finn cég egyik készülékéhez a Sony Ericson két új modellje is 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik