Élet-Stílus

Vadóczék megmenekültek

Az Osasuna, Vadócz Krisztián csapata egy góllal nyert a Real Madrid ellen a Primera División utolsó fordulójában, és ezzel jövőre is az első vonalban folytathatja szereplését. Sevillában rombolás váltotta a szomorúságot.

A pamplonai Reyno de Navarra stadionban a kiesés elkerüléséért küzdő hazaiak kezdtek jobban – Vadócz vasárnap nem kapott játéklehetőséget -, ám a második helyét már jóval korábban biztosító Real nem sokkal később megszerezte a vezetést; Diarra szélső beadása után Higuaín emelt át a kifutó Monrealon.

Négy perccel később – megérdemelten – egyenlített az Osasuna. Plasil hagyta faképnél Salgadót, kisodródott helyzetből lőtt, s az utóbbi hetekben több nagy hibát is bemutató Casillas kesztyűi között a labda bevánszorgott a hálóba.

Boldog papmplonai játékosok: bentmaradt az Osasuna (Ansa)

Boldog papmplonai játékosok: bennmaradt az Osasuna (Ansa)

Miközben a lelátókon a szurkolók rádióikon a sevillai eseményeket is lélegzetvisszafojtva követték, a madridiak tettek arról, hogy nőjenek a hazai csapat esélyei. Az 56. percben a kiugró Plasilt visszahúzó Michel Salgado kapott pirosat, s négy perc sem kellett hozzá, hogy a pamplonaiak eldöntsék a találkozót.

A 60. percben Plasil szabadrúgását még könnyedén hárították a vendégvédők, ám Juanfran 18 méteres pazar ismétlése a madridi kapu bal felső sarkába vágódott.
Osasuna-Real Madrid 2-1

A hátralévő időben a madridiak nem tudtak egyenlíteni, így a Valladolid elleni hárompontos kiesési rangadón csak 1-1-re képes Betis csatlakozott a már korábban búcsúzó Recreativóhoz és Numanciához.

A sevillai stadionban a szurkolók egy része nem tudta megemészteni a kedvencek dicstelen búcsúját, s a Manuel Ruiz De Loperából távozóban egy mintegy kétszáz fős ultra csoportot csak a rendőrség közbelépése állított meg. A legdühödtebb drukkerek megpróbáltak betörni a klub székházába és a VIP-szektorba is, hogy a vezetőkön vegyenek elégtételt a kiesésért.

A klubelnöki box, s a játékosöltöző védelmében még gumilövedékeket is használva a rendfenntartók kiszorították a stadionból az üvegekkel, kövekkel, szemetesládákkal dobálózó fanatikusokat. A tévéfelvételek tanúsága szerint az összetűzések az utcán, a stadionon kívül is folytatódtak. A barikádokat állító szurkolók közül több megsérült, a legerőszakosabbak egyikét őrizetbe vették.

A szurkolók elkeseredése valahol érthető: az idény közben (is) 25 millióval kistafírozott zöld-fehéreket korábban az európai kupaporondra is esélyesnek tartották, ám a rossz forma végül a második vonalba sodorta őket.

A Betis drukkerei között nagy volt a szomorúság (marca.com)

A Betis drukkerei között nagy volt a szomorúság (marca.com)

A gólkirályi címet az Atlético Madrid támadója, Diego Forlán nyerte el 32 találattal, a második helyen Samuel Eto’o végzett, míg a harmadik David Villa lett.

primera división, 38. forduló

Osasuna-Real Madrid 2-1 (1-1)
Gól: Plasil (15.), Juanfran (60.), illetve Higuaín (11.)
Kiállítva: Salgado (56., Real), Huntelaar (90., Real)

Santander-Getafe 1-1 (1-1)
Gól: Moral (34.), illetve Granero (39.)

Gijón-Recreativo 2-1 (0-1)
Gól: Barral (58), Luis Moran (67), illetve Martin (23)

Betis-Valladolid 1-1 (0-1)
Gól: Oliveira (50.), illetve Aguirre (45.)

Végeredmény:
1. Barcelona 87 pont – Bajnokok Ligája, 2. Real Madrid 78 – BL, 3. Sevilla 70 – BL, 4. Atlético 67 – BL-selejtező, 5. Villarreal 65 – Európa Liga, 6. Valencia 62 – EL, …15. Osasuna 43 (41-47), 16. Valladolid 43 (46-58), 17. Getafe 42 (50-56), 18. Betis 42 (51-58) – kiesett, 19. Numancia 35 – kiesett, 20. Recreativo 33 – kiesett

góllövőlista

32 gól: Forlán (Atlético)
30 gól: Eto’o (Barcelona)
28 gól: Villa (Valencia)
23 gól: Messi (Barcelona)
22 gól: Higuaín (Real Madrid)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik