Élet-Stílus

Kemény Dénes kijelölte keretét a római vb-re

Kemény Dénes szövetségi kapitány vasárnap kihirdette a július-augusztusi világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott keretét, amelyben a 13 pekingi olimpiai bajnok közül kilenc kapott helyet.

A nemzeti együttes honlapja, a www.vlv.hu által közzétett 18 fős listáról hiányzik a tavalyi ötkarikás aranyéremmel a tarsolyában a válogatottságot lemondó, háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor, Molnár Tamás, az idei évet kihagyó Kásás Tamás, illetve az Athénban és Pekingben győztes csapatban szerepelt Varga Tamás.

“Tizennyolcan kezdik meg a munkát, de természetesen sérülés, betegség esetén, vagy pusztán azért, hogy egy edzőmeccsen meglegyen a kellő létszám, bármikor behívhatok mást is. Az Universiadéra készülő főiskolai válogatott már egy hete edz, de a junior keretből is be tudok hívni játékost, ha szükséges. Eddig alkalmi meghívottak szerepeltek a listán, ez most a hivatalos vb-keret – mondta Kemény Dénes, aki külön kitért két további klasszis pólósra, a szegedi Varga Tamásra és a montenegrói Kotorban szereplő Steinmetz Ádámra.

“Tamás biztosított arról, hogy ha szükséges, számíthatok rá. Ha ez így lesz 2012-ben, biztos vagyok benne, hogy örömmel jön majd, mindig óriási lelkesedéssel játszott a válogatottban. Addig viszont több lehetőséget adhatok a fiataloknak. Ádámmal beszéltem és arra a következtetésre jutottunk, hogy nem válogatom be, mert egy sajnálatos áprilisi orvosi szakvélemény szerint minimális az esély arra, hogy ő 2012-ben élsportoló legyen.”

Kemény Dénes már a 2012-es olimpiára is gondol (MTI)

Kemény Dénes már a 2012-es olimpiára is gondol (MTI)

Ami a válogatott programját illeti, az Unicum-kupát követő hét szerdáján Gyöngyösre megy a társaság, ahol barátságos meccset játszik az ausztrálokkal.

Ők maradnak az Unicum-kupa után is, mert Magyarországon készülnek a vb-re.

a magyar keret

Kapusok: Gergely István (Honvéd), Nagy Viktor (Vasas), Szécsi Zoltán (Eger)
Mezőnyjátékosok: Bundschuh Erik (Eger), Gór-Nagy Miklós (Budva), Hegedüs Gábor (Eger), Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kis Gábor (Vasas), Kiss Gergely (Primorac Kotor), Madaras Norbert (Pro Recco), Mátyás Zoltán (FTC), Hárai Balázs (Eger), Biros Péter (Eger), Szivós Márton (Honvéd), Török Béla (Szeged), Varga Dénes (Vasas), Varga Dániel (Vasas), Varga II. Zsolt (Eger)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik