Élet-Stílus

Hét manchesteri és négy barcelonai az álomcsapatban

A goal.com internetes szaklap a Bajnokok Ligája-döntős Barcelona és Manchester United legjobb labdarúgóiból állította össze az álomcsapatát.

A címvédő Manchester Unitedből hét, a trónfosztásra, egyúttal triplázásra készülő Barcelonából négy játékos került be a nemzetközi labdarúgással foglalkozó weboldal álomcsapatába.

A hátul többségben vannak a manchesteriek, a kapus Edwin van der Sar mellett ugyanis Rio Ferdinand, Nemanja Vidics és Patrice Evra is tagja a védelemnek, amelynek jobb oldalára a római BL-döntőt eltiltása miatt kihagyó Daniel Alves került került.

A három középpályás: a tavalyi Eb legjobbjának választott Xavi, a Chelsea elleni elődöntőben sorsdöntő gólt szerzett Andres Iniesta, valamint a labdaszerzésben és a passzolásban jeleskedő, emellett a kapura is veszélyes Michael Carrick.

Csatárposzton Wayne Rooney kiszorította az álomcsapatból Thierry Henryt és Samuel Eto’ót. Lionel Messit és Cristiano Ronaldót viszont szinte kötelező az efféle tizenegyekbe jelölni.

A goal.com szerint kettejük közül az nyeri az idén az Aranylabdát, aki a döntőben sikerre vezeti a csapatát.

BL-döntősök álomcsapata:
Van der Sar (Manchester United) – Daniel Alves (Barcelona), Ferdinand (Manchester United), Vidics (Manchester United), Evra (Manchester United) – Xavi (Barcelona), Carrick (Manchester United), Iniesta (Barcelona) – Messi (Barcelona), Ronaldo (Manchester United), Rooney (Manchester United)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik