Élet-Stílus

A bíró inzultálásával vádolják Drogbáékat

A játékvezető inzultálásával, illetve sportszerűtlen magatartással vádolja a Chelsea két játékosát, Didier Drogbát és Joseph Bosingwát az európai szövetség (UEFA), és a klub is bűnhődhet a Barcelona elleni BL-döntőt követő incidens miatt.

Az UEFA Didier Drogbát és Joseph Bosingwát a Barcelona elleni, Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján tanúsított viselkedése miatt kívánja felelősségre vonni. A londoni egylet pedig azért bűnhődhet, mert nem fékezte meg a bírót inzultáló labdarúgóit, ráadásul a szurkolói különböző tárgyakat dobtak be a pályára.

A klub péntek este közleményt adott ki, amelyben azt írta, hamarosan reagál a vádakra, de fenntartja, hogy a találkozó lefújása után történt sajnálatos események abból fakadtak, hogy a csapat ellenmondásos játékvezetői ítéletek miatt bukta el a továbbjutást, továbbá emlékeztetett arra, hogy Drogba és Bosingwa is bocsánatot kért, amiért megsértette a bírót.

Drogba csúnyán káromkodott (MTI/EPA)

Drogba csúnyán káromkodott (MTI/EPA)

A mérkőzésen lecserélt Drogba a lefújás után – több társával együtt – üldözőbe vette a játékvezetőt, a norvég Tom Henning Övreböt, és hevesen gesztikulálva szidni kezdte. Még azután sem fékezte az indulatait, hogy sárga lapot kapott. Folytatta a verbális támadást – amit a televízió élő adásban közvetített.

Bosingwa az 1-1-es döntetlennel végződő mérkőzést követően az egyik portugál televízióban úgy nyilatkozott: „Nem tudom, hogy ez egy bíró vagy egy tolvaj” – utalva arra, hogy a norvég sípmester több tizenegyes gyanús eset felett is szemet hunyt. A portugál válogatott labdarúgó később elnézést kért szavaiért.

A Chelsea, Drogba és Bosingwa május 29-ig köteles nyilatkozni az esetről, az UEFA fegyelmi bizottsága pedig június 17-én tűzi majd napirendre az ügyet.

A játékosok több mérkőzésre szóló eltiltásra számíthatnak, a klubot pedig feltehetően pénzbüntetéssel sújtja a UEFA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik