Élet-Stílus

Czink és Arn is kiesett Varsóban

Két magyar, egy eset: Arn Gréta és Czink Melinda is vereséget szenvedett a lengyel fővárosban zajló salakpályás női tenisztorna első fordulójában.

A selejtezőben kezdő, a világranglistán 205. Arn Grétát az ötödik kiemelt olasz Sara Errani (44.) búcsúztatta. A magyar játékos simán elveszítette az első szettet, de ugyanilyen könnyedén egyenlített, a döntő szett, egyben a továbbjutás pedig csak a rövidítésben dőlt el – az olasz játékos javára.

Jóllehet, a harmadik játszmában Arn közel kerül a bravúrhoz, miután 5:3-ra vezetett, viszont a folytatásban, 5:6-nál már neki kellett kapaszkodnia. Megtette, ugyanakkor a rövidítésben már képtelen volt megszorítani az amúgy esélyesebb ellenfelét.

Czink Melinda is búcsúzott egyesben (MTI)

Czink Melinda is búcsúzott egyesben (MTI)

Czink Melinda (61.) papíron verhető, a női rangsor 116. helyén álló, 27 éves cseh Klara Zakopalovával találkozott a varsói torna első fordulójában – és ez a találkozó sem dőlt el alapidőben.

A szetthátrányból talpra álló Zakopalova a harmadik szettben zsinórban három játékot nyerve lépett a győzelem útjára (4:2), majd 5:3-nál fogadóként tett pontot a mérkőzés végére.

Czink Melinda párosban még versenyben van, a dél-afrikai Natalie Grandinnal az oldalán a nyolc között folytathatja a szereplését a varsói tornán.

Varsó, női torna, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Zakopalova (cseh)-Czink Melinda 3:6, 6:4, 6:3
Errani (olasz, 5.)-Arn Gréta 6:2, 1:6, 7:6 (7-2)
Hantuchova (szlovák)-Llagostera Vives (spanyol) 3:6, 6:3, 6:3
Craybas (amerikai)-Gallovits (román) 3:6, 7:5, 6:3
Voskobojeva (kazah)-Mayr (osztrák) 6:4, 6:1
Olaru (román)-Dokic (ausztrál) 6:4, 6:3
Dulgheru (román)-Szatmári (román) 6:3, 6:4
Kusztova (fehérorosz)-Tvaroskova (szlovák) 6:4, 6:1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik