Élet-Stílus

Martinez: Favaro provokálta ki a szakítást

Kizárólag Talmácsi Gáborral kíván tárgyalni a folytatásról Jorge Martinez, mert a Balatonring Team csapatfőnöke szerint a motorversenyző menedzsere, Stefano Favaro provokálta ki a szakítást.

Talmácsi csütörtökön jelentette be, hogy szerződést bontott a Balatonring Teammel. A pilóta egyrészt a második motor hiányát, másrészt a médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatását jelölte meg okként.

“Stefano Favaro provokálta ki az ügyet. Talmácsival mindig is tökéletes volt a kapcsolatom emberként és versenyzőként is. Igazi profi. Éppen ezért szeretném, ha nálunk, a Balatonring Teamnél folytatná a pályafutását – mondta Martínez az MTI-nek az istálló pénteki nemzetközi sajtótájékoztatója előtt Le Mans-ból. – A jövő héten Budapestre utazom, hogy személyesen beszéljek Gáborral. Hangsúlyozom: kizárólag Gáborral!”

Később, a sajtótájékoztatón – amint az a Balatonring Team tájékoztatásából kiderül – Martínez közölte: csalódottan veszi tudomásul, hogy hosszú ideje nem tudja elérni Talmácsit, pedig folyamatosan keresi.

Martinez: Favaro provokálta ki a szakítást 1

Kitért arra is, hogy érzése szerint a kialakult szituáció nemcsak a csapat, de különösen Talmácsi számára rendkívül káros.
“Felfoghatatlan józan ésszel, hogy miért döntött így, három futammal a szezonstart után, ráadásul úgy, hogy újoncként fantasztikusan kezdte az évet, és egyre több tapasztalatot szerzett az új kategóriában” – fogalmazott.

A csapatfőnök szóba hozta a Balatonring beruházást is, elmondása szerint a projekt mind Magyarország, mind Talmácsi, illetve a csapat számára előnyös és fontos ügy, kitűnő lehetőség.

“Emiatt is szomorú és tragikus következményekkel jár, hogy Talmácsi Gábor menedzsere az egyéni érdekeit szem előtt tartva mind a pilóta, mind pedig egész Magyarország számára károkat okoz. Huszonnyolc éve élek és dolgozom a motorsport világában, de ilyet még nem láttam. Teljesen érthetetlen és felfoghatatlan, hogy egy menedzser a saját versenyzőjének a karrierjét derékba töri” – tette hozzá.

A csapatfőnök jelezte: nem érzi, hogy a második motor hiánya nagy probléma lenne. Példaként említette meg a Talmácsit is felvonultató 250 kcm-es mezőnyt, amelyben több sztár, a japán Aojama Hirosi vagy a spanyol Hector Barbera is egyetlen motorral versenyez, kiváló eredményeket produkálva. Amúgy az egész mezőnyben összesen három versenyző rendelkezik két motorral.

A három futam után hatodik helyen álló Talmácsit a spanyol Angel Rodriguez helyettesíti a Francia Nagydíjon. A tartalékpilóta a pénteki első szabadedzésen a 17. lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik