Élet-Stílus

Lipcsei edzőként maradhat az Üllői úton

Lipcsei Péter sorsa továbbra sem tisztázódott, egyelőre kérdéses, hogy meghosszabbítják-e a június végén lejáró szerződését. A veterán középpályás még egy évet legalább lehúzna, de a sorsa az angol edző kezében van, aki legutóbb már a vezetőknél panaszkodott a közönségkedvenc miatt tüntető szurkolókra.

A Ferencvárost 2006-ban, hosszú huzavona után – ne hallgassuk el: jogilag aggályos módon – zárták ki az élvonalból, és bár akkor azonnali visszajutásról beszélt vezető, játékos és szurkoló, csak harmadik nekifutásra sikerült a feljutás. Bobby Davison edző az új tulajdonos pénzének köszönhetően nyugodt körülmények között, bő kerettel dolgozhat. S megy is a meló ezerrel: fizikailag kiválóan felkészített csapat az FTC, és ez kis túlzással elég is ahhoz, hogy tönkreverje az ellenfeleket az NBII Keleti csoportjában.

Már hetekkel korábban bizonyossá vált, hogy a következő szezonban ismét az élvonalban szerepel az ország legnépszerűbb fociklubja, az viszont kérdéses, hogy milyen csapattal vágnak neki a szezonnak a BL-ről álmodozó zöld-fehérek…

A szurkolók kedvence (MTI)

A szurkolók kedvence (MTI)

A szurkolókat leginkább Lipcsei Péter jövője izgatja. Az Üllői úti közönségkedvenc tavaly júliusban súlyos sérülést szenvedett, de hiába jött teljesen rendbe, nem került be a csapat kezdőjébe. Bobby Davison vezetőedző ezzel kivívta a szurkolók haragját, akik a hétvégén még az edzésre is bemásztak, hogy a veterán középpályás mellett tüntessenek.

Az incidens megzavarta az angol szakembert, panaszkodott is Terry Robinsonnál. A zrt. igazgatóságának az elnöke a Nemzeti Sport megkeresésére leszögezte, hogy a 37 éves játékos sorsa a vezetőedző kezében van. „Bobby Davison dönt a keretet érintő kérdésekről, ő mondja meg, hogy Lipcsei Péter a nyártól az első keret tagja lesz-e vagy sem.”

A játékos lapunknak adott interjújában elárulta, hogy még legalább egy évig az élvonalban szeretne játszani. Ugyanakkor elege van a bizonytalanságból, örülne, ha minél hamarabb kiderülne, hogy a június 30-án lejáró szerződése után milyen funkcióban számítanak rá a klubnál.

A vezetőség már többször jelezte az A-licences edzőtanfolyamra járó Lipcseinek, hogy maradhat. „Felajánlottuk neki, hogy maradjon a klub kötelékében, és a Ferencvárosban építse fel edzői karrierjét” – nyilatkozta Berki Krisztián, a zrt. vezérigazgatója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik