Élet-Stílus

László Csaba lett az év edzője Skóciában

Az Internazionaléban szeretné tudni az új idénytől Jose Mourinho az Arsenal futballgárdájának spanyol irányítóját, Cesc Fabregast. Kinevezték az új cseh kapitányt, David Silva lesérült, Ronaldo pedig mégis Madridban köthet ki. Rövid focihírek.

László Csabát választották a skót labdarúgó-bajnokságban az év edzőjének. “Nagyszerű ez az elismerés – nyilatkozta a Ferencváros korábbi vezetőedzője klubjának, a Heartsnak a honlapján. – A legfontosabb dolog nálunk a csapatszellem, amely az egész szezonban megvolt. A célunk továbbra is az, hogy ott legyünk ősztől az Európa Ligában, ehhez a következő lépés holnap az Aberdeen elleni meccs lesz.”

A székelyudvarhelyi születésű tréner – aki dolgozott a magyar válogatott másodedzőjeként is – tavaly júliusban vette át az együttes irányítását, a gárda három fordulóval a vége előtt harmadik a pontvadászatban.

Szondát kell fújniuk a játékosoknak

Harry Redknapp, a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur vezetőedzője a következő szezontól megtiltja a szeszesitalok fogyasztását futballistáinak. “Szigorú szabályokat fogok bevezetni – nyilatkozta a 62 esztendős tréner. – Itt nem lesz italozás, mert ez olyan lenne, mintha egy Ferrariba dízel üzemanyagot töltenénk.”

A mester azt is kilátásba helyezte, hogy az edzéseken szondáztatni fogja a játékosokat. “Tudom, nehéz ügy, de sok pénzt keresnek, és a gyerekek példaképei, ezért megengedhetetlen a kilengés” – mondta Redknapp.

A Tottenham háza táján azután került terítékre a szeszfogyasztás kérdése, hogy vasárnap tettlegesség vádjával őrizetbe vették, majd óvadék fejében néhány órával később hazaengedték a csapat válogatott labdarúgóját, Ledley Kinget. A 28 éves védőt azzal gyanúsították, hogy egy londoni éjszakai mulatóban megvert egy húszas éveiben járó férfit. A csapatkapitány azt követően vetette bele magát az éjszakába, hogy a gárdával hazatért a fővárosba az Evertonnal vívott (0-0) élvonalbeli bajnoki mérkőzésről.

Fabregas az Interben?

Az olasz bajnok portugál szakvezetője, Jose Mourinho a Corriere dello Sport keddi száma szerint kivetette hálóját az angol gárda remek középpályására, akinél állítólag már puhatolózott is jövőbeli elképzeléseiről.

Mourinho Fabregastól várná, hogy a nemzetközi porondon eredménytelen csapatát a BL-ben sikerre vezesse. A londoni együttes Európa-bajnok karmesterének megszerzése nem lesz olcsó, a sportlap szerint a spanyol labdarúgó aláírásáért legkevesebb 40 millió eurót kellene fizetnie az Internek.


Nemcsak Mourinho vinné Fabregast (MTI/EPA)

Nemcsak Mourinho vinné Fabregast (MTI/EPA)


Új cseh kapitány

Frantisek Straka személyében új szövetségi kapitánya lett a cseh labdarúgó-válogatottnak. Elődjét, Petr Radát a múlt hónapban menesztették, mivel a csapat a várakozáson alul szerepel a világbajnoki selejtezőben.

Az 50 esztendős Straka keddi kinevezése kisebb meglepetés, mert sokan a korábbi sikeredzőt, az 1996-os Eb-n az együttest döntőig vezető Dusan Uhrint várták befutónak. A korábbi válogatott Straka a Sparta Praha, a Ceske Budejovice, a Teplice, a Plzen, valamint az osztrák Tirol Innsbruck trénere volt.

A csehek hat vb-selejtezőjükön kétszer-kétszer nyertek, kikaptak és játszottak döntetlent, nyolc megszerzett pontjukkal a negyedik helyen állnak csoportjukban az észak-írek, a szlovákok és a lengyelek mögött.

Lesérült David Silva

Izomsérülés miatt három hétig biztosan nem léphet pályára David Silva, a spanyol élvonalban szereplő Valencia labdarúgócsapatának Európa-bajnok középpályása. A gárda jelenleg a Bajnokok Ligája-indulást jelentő helyek egyikéért harcol, a bajnokságból azonban már csak három forduló van hátra, így Silva a legfontosabb mérkőzéseket kényszerül kihagyni. A Valencia négypontos lemaradással követi a harmadik helyezett Sevillát, és eggyel előzi meg vasárnapi ellenfelét, az ötödik Atlético Madridot.

Cristiano Ronaldo Madridban?

Spanyol lapértesülés szerint elképzelhető, hogy a következő idényben már a Real Madrid labdarúgója lesz a portugál Cristiano Ronaldo. Az El País című napilap úgy tudja, hogy a spanyol elitklub 80 millió eurót fizetne a az aranylabdás támadóért a Manchester Unitednek, de a megállapodás teljes költsége elérheti akár a százmilliót is.

Az újság szerint Florentino Perez, aki ismét megpályázta a Real Madrid elnöki posztját, már felvette a kapcsolatot Jorge Mendesszel, a futballsztár menedzserével.

A királyi gárda június 14-én tart elnökválasztást, és a spanyol média Perez második hivatalba lépése esetén olyan klasszis játékosok érkezését jövendölte meg, mint Cristiano Ronaldo, Kaká, Cesc Fabregas és Xabi Alonso, míg a kispadra Arséne Wenger és Carlo Ancelotti neve merült fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik