Élet-Stílus

Kiskirályság van az aukciós piacon

Egy kézben összpontosul a magyar aukciós piac egy ideje. A két meghatározó szereplő, a Vatera.hu és a TeszVesz.hu - amelyek a piac kilencven százalékát birtokolják - első közös fellépését a felhasználók nem fogadták kitörő örömmel.

A TeszVesz.hu eladása annak kapcsán került előtérbe, hogy a két cég gyakorlatilag egyszerre jelentett be a felhasználókat komolyan érintő változtatásokat. Bevezették a tranzakciós díjat. Ez annyit jelent, hogy a jövőben nem lehet ingyenesen feltenni termékeket az oldalakra.

A lépés kapcsán most vált szembetűnővé az a tény, hogy a TeszVesz oldal, amely a második számú szereplője az online aukciós piacnak tulajdonost váltott. Az üzletre a TeszVesz közleménye szerint már tavaly év végén sor került.

Az árról a szereplők nem nyilatkoznak, de ha csak azt vesszük figyelembe, hogy az elmúlt év és egyáltalán a hazai webes iparág legnagyobb felvásárlása volt a Vatera.hu eladása, sejthető, hogy a TeszVeszre is ellenállhatatlan ajánlatot tettek. Annyit tudni lehet, hogy az összeg nem érte el a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) felé kötelező bejelenési határt.

Az anyacég a Naspers családfája

Az anyacég a Naspers családfája

A Vatera és a TeszVesz mostanra közös tulajdonosa a dél-afrikai székhelyű MIH Internet Europe, a tranzakció során a Sanoma Payback Kft. 65 százalékos tulajdonát vásárolta ki. A kisebbségi tulajdonosa addig is MIH Internet Europe (35 százalékkal) volt.

A két cég a hírek szerint nem olvad egybe, a két brand fennmarad, de közös székházba költöznek, így egyszerűsítve az adminisztrációt.

A Sanoma Budapest, lapunk a FigyelőNet kiadója is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik