Élet-Stílus

Konkoly: felesleges taktikázni, győzni kell

Nincs értelme taktikázni, úgyis egyformán nehéz ellenfelek várnak a Győrre a kézilabda Bajnokok Ligájának elődöntőjében. Tavaly Görbiczék nyert helyzetből buktak el, idén ezért külön hangsúlyt fektett a tréner a csapat mentális felkészítésére.

Az utolsó középdöntős forduló eredményeitől függetlenül bejutott a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután vasárnap izgalmas mérkőzésen 34-33-ra legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát. Görbicz Anitáék mellett az osztrák Hypo Niederösterreich, a román Oltcim Valcea és a dán Viborg is ott lesz a négy között.

A döntetlen elég a csoportelsőséghez

Hogy a magyar bajnok kivel játszhat a BL-fináléért, az egy hét múlva, az utolsó középdöntős meccsen dől el. Konkoly Csaba vezetőedző csapata a csoport második helyén álló, és szintén biztosan továbbjutó Valceát fogadja, és már egy döntetlennel is biztosan első helyen jutna tovább. Ha sikerülne legyőzni a román csapatot, akkor a másik kvartett második helyezettje várna a győriekre az áprilisi elődöntőben.

Nincs helye a taktikázásnak (MTI)

Nincs helye a taktikázásnak (MTI)

A másik csoportban sem dőlt még el, hogy ki lép tovább elsőként, ráadásul a Hypo és a Viborg egy nappal a Győr meccse után lép egymás ellen pályára. „Felesleges taktikázni, nem tudjuk befolyásolni, hogy kivel találkozunk” – nyilatkozta lapunknak Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője.

„Hazai pályán egyrészt kötelességünk kiszolgálni a közönségünket, másrészről egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyen végzünk, hiszen a csoportelsők az elődöntő visszavágóját otthon rendezhetik” – mondta a tréner, aki a játékosaival együtt jól ismeri a jövő szombati ellenfelet, amelyben két magyar válogatott, Borbás Rita és Szűcs Gabriella is játszik.

A középdöntőben egyszer már összefutott a két együttes: idegenben kétgólos vereséget szenvedtek Görbiczék. A tavalyi kiírásban is a középdöntőben találkozott a két európai élcsapat, mindkét meccsen a hazai együttes diadalmaskodott.

Harmadszorra sikerül?

Tavaly a Győr szintén bejutott a legjobb négy közé, ám ott a két meccs alapján jobbnak bizonyult a Zvezda Zverigorod. Idegenben két góllal győztek Görbiczék, a Rába-parton viszont az oroszok nyertek hat góllal. „Nagyon megviselte a csapatot a tavalyi vereség. Idén pont arra szeretném felépíteni a lányok felkészítését, hogy mindkét meccsen 60 percig kell koncentrálnunk, nem szalaszthatunk el még egyszer egy ilyen lehetőséget” – mondta Konkoly Csaba.

Két éve, 2007-ben is elődöntős volt a csapat, de akkor még Róth Kálmán irányította az együttest. A Slagelse ellen nem sok esélye volt a magyar bajnoknak, a dán csapat oda-vissza verte Görbiczéket.

Női Bajnokok Ligája, középdöntő
I. csoport:
1. Hypo NÖ 10 pont (elődöntős)
2. Viborg 8 (elődöntős)
3. Koprivnica 2
4. Ikast 0

II. csoport:
1. Győr 7 pont (elődöntős)
2. Valcea 6 (elődöntős)
3. Ljubljana 4
4. Podgorica 3

A jövő heti záró forduló programja
I. csoport:
Koprivnica-Ikast, szombat 14:30 ó
Viborg Hypo NÖ, szombat 16:15

II. csoport:
Győr-Valcea, szombat 15:15 ó (Viasat3)
Podgorica-Ljubljana, vasárnap 17:45

Ajánlott videó

Olvasói sztorik