Élet-Stílus

Mourinho hibái okozták az Inter vesztét – videó

Sir Alex Ferguson javított szerda este a Jose Mourinho elleni mérlegén: az Inter portugál mestere saját együttesének dolgát nehezítette meg néhány megkérdőjelezhető döntéssel. A Barcelonánál senkitől sem tartanak a Lyon legyőzését követően, Messiék önbizalommal telve várják a jövő pénteki sorsolást.

A szerdai játéknap legizgalmasabb összecsapásának ígérkezett az olasz bajnok manchesteri vendégjátéka. Az Inter hazai pályán csak gólnélküli döntetlent játszott a Manchester Uniteddal, és az Old Traffordon esélye sem nagyon volt a félgőzzel is simán diadalmaskodó angolok ellen.

Ronaldóék lélektanilag a legfontosabb pillanatokban – mindkét félidő elején – betaláltak, és simán búcsúztatták az olaszokat. Az Internek a második félidőben volt egy jó 20 perce, de ezt leszámítva nagyon keveset nyújtott, elsősorban támadásban Jose Mourinho csapata.

A portugál szakembert azzal a nem titkolt céllal hozták tavaly nyáron a sorozatban három bajnokságot nyerő csapathoz, hogy végre a nemzetközi porondon is nyerjenek valamit. Mourinho 2004-ben a Portóval megnyerte a kiírást, majd a Chelsea-vel kétszer is elődöntőben bukott el.

Hiába szuggerálja a labdát Mourinho, csapatának csak két döntetlenre futotta (Galéria)

Hiába szuggerálja a labdát Mourinho, csapatának csak két döntetlenre futotta (Galéria)

Az olasz bajnoknak már a legjobb 16 között befejeződött az európai kaland, amiért részben maga Mourinho is okolható, a rövidebb kispad mellett. Már az első hazai meccsen érthetetlen defenzív felfogásban küldte pályára a csapatát, és nem volt ez másképp a visszavágón sem: mindössze három támadó játékos (Ibrahimovic, Stankovic, Balotelli) szerepelt a kezdőben.

Kétgólos hátrányban is lassan reagált a tréner, a lassú és öreg Figót hozta be (?), és még a nyolcvanadik percben is mind a négy milánói védő hátul maradt a támadásoknál. A máskor oly sokat kalandozó, és a posztján a világ egyik legjobbjának tartott Maicon nevét is alig lehetett hallani a közvetítéskor. Mourinho a vereséggel rontott Ferguson elleni mérlegén, ugyanakkor sportszerűen elismerte, hogy a jobbik csapat ment tovább.

Skót kollegája a sima továbbjutás ellenére nem volt maradéktalanul elégedett. Ferguson szerint csapata főleg az első félidő hajrájában fegyelmezetlenül játszott: „Az első gólunkat követően végleg el kellett volna döntetnünk a párharcot. Ehelyett hagytuk, hogy az ellenfelünk feljöjjön. A félidőben változtatunk a taktikánkon, Cambiasso levettük a pályáról, és összességében sokkal jobban játszott a csapat” – értékelt a MU trénere, aki szerint a csapata képes a szerdainál sokkal jobb teljesítményre.

A Liverpool vagy éppen a Barcelona ellen többre is lesz szüksége Ronaldóéknak. Ez utóbbi csapat szerda este a lyoni 1-1 után nagyon elkalapálta a Nou Campban a francia bajnokot. Messiék az első félidőben lőtt négy góljukkal kiütötték ellenfelüket, de a fordulás utánra is maradt puskaporuk.

„Az első félidőben tökéletesen játszottunk, támadásban és védekezésben egyaránt. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy eljussunk erre a szintre, és úgy érzem, hogy messze juthatunk az idei kiírásban” – nyilatkozta a meccs Pep Guardiola, a katalánok trénere.

A nyáron leszerződtetett fiatal szakembert nem különösebben foglalkoztatja, hogy a jövő pénteki sorsoláson kit kapnak. „Minden csapatot meg kell verni ahhoz, ha győzni szeretnénk. Bárkit is kapunk a nyolc között, nagyon nehéz lesz, de bízom a játékosaimban.”

A szerda játéknap legdrámaibb összecsapásán az Arsenal tizenegyes-párbajban győzte le az egygólos hátrányt ledolgozó AS Romát. Tottiék búcsúja egyben azt is jelenti, hogy nem lesz olasz csapat a negyeddöntőben.

A rómaiak csapatkapitánya az együttest 25 éve sújtó átkot emlegetett. „Sokkal könnyebb lenne feldolgozni a kudarcot, ha 3-0-ra kikapunk. Olyan érzés, mintha szíven szúrnák az embert, többet érdemeltünk volna, a mutatott játék alapján nekünk kellett volna továbbjutnunk. Sajnos a büntetők továbbra sem mennek a csapatnak, lassan 25 éve sújt minket ez az átok” – nyilatkozta az olasz tévének Totti.






Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:


FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 0-0

Továbbjutott: a Porto, 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal.

Manchester United (angol)-Inter (olasz) 2-0 (1-0)


Gól: Vidics (4.), Cristiano Ronaldo (49.)
Továbbjutott: a Manchester United, 2-0-val.

Barcelona (spanyol)-Lyon (francia) 5-2 (4-1)


Gól: Henry (25., 27.), Messi (41.), Eto’o (42.), S. Keita (95.), ill. Makoun (43.), Juninho Pernambucano (48.)
Kiállítva: Juninho Pernambucano (88., Lyon)
Továbbjutott: a Barcelona, 6-3-mal.

AS Roma (olasz)-Arsenal (angol) 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) – 11-esekkel: 6-7


Gól: Juan (9.)
Továbbjutott: az Arsenal 1-1-es összesítéssel, 11-esekkel

A Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutott csapatok:

Arsenal (angol), Barcelona (spanyol), Bayern München (német), Chelsea (angol), Liverpool (angol), Manchester United (angol), Porto (portugál), Villarreal (spanyol).

A negyeddöntő sorsolását jövő pénteken Nyonban tartják

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik