Élet-Stílus

A veszprémiek nem tartanak az óvástól

A veszprémi szélső, Iváncsik Gergő nem aggódik a megóvott szombati meccs miatt, amellyel a magyar bajnok bejutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A válogatott kézilabdázó szerint senkitől nem kell félnie a magyar bajnoknak a legrangosabb kupasorozatban.

A Marca című spanyol sportnapilap értesülése szerint hivatalos panaszt nyújt be az Európai Kézilabda Szövetséghez (EHF) a spanyol Ademar León, mert kifogásolja a játékvezetők ténykedését az MKB Veszprém elleni szombati Bajnokok Ligája-találkozón. „Szeretnénk tudni, hogy az utolsó két percben miért született annyi hibás döntés. A végjátékban például előfordult, hogy a veszprémiek nyolcan voltak a pályán, ezt bizonyítani is tudjuk” – nyilatkozott Juan Arias klubelnök.

Az összecsapást – melyet a szlovén Darko Repensek és Janko Pozeznik vezetett – 32-30-ra nyerte a vendég veszprémi együttes, amely gyakorlatilag végig vezetett, és sikerével negyeddöntőbe került.

A történtekről Iváncsik Gergőt, a veszprémiek balszélsőjét kérdeztük. „Épp most beszélgettünk a társakkal az óvásról, idáig nem is tudtam róla. Nekem személy szerint semmi problémám nem volt a játékvezetéssel, a spanyolok panaszával nem tudok mit kezdeni” – mondta lapunknak az idősebbik Iváncsik testvér.

Nem aggódik az óvás miatt (MTI)

Nem aggódik az óvás miatt (MTI)

A magyar bajnok trénere, Mocsai Lajos röviden kommentálta a hírt a Nemzeti Sportnak: „Spanyol kollégám a találkozó utáni sajtótájékoztatón tíz percen át csak a bírókat kritizálta, holott a találkozó hajrájában mi játszottunk 10 percen át emberhátrányban. A León hatvan perc alatt négy kiállítást kapott, míg mi kilencet, hat büntetőt lőhetett, mi kettőt. Akkor miről beszélünk?”

A tréner nem aggódik az óvás miatt, akárcsak Iváncsik Gergő: „Biztos vagyok abban, hogy a szövetség illetékesei (EHF) jó döntést fognak hozni, miután megnézték a mérkőzés felvételeit.”

A folytatásban a veszprémiek szombaton hazai pályán fogadják a francia Montpelliert, és a meccs eredményétől függetlenül ott lesznek a legjobb nyolc között. Már csak az a kérdés, hogy első vagy második helyen lépnek tovább.

Iváncsik Gergő nem tart a sorsolástól, véleménye szerint ilyen formában a csapatnak nincs kitől félnie. „Bárkivel kerülünk össze, hazai pályán nem lehet nagy gond. A csapat jelenlegi formáját elnézve pedig az idegenbeli bravúrokra is képesek vagyunk” – így a szélső.

Az MKB Veszprém mellett idáig a Flensburg és a két tavalyi finalista, a Ciudad Real és a Kiel együttese kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé. Meglepetés, hogy elbúcsúzott a további küzdelmektől a Nagy Lászlóval felálló Barcelona.

sesum visszatért a csapathoz

A sportolóra még szemvizsgálatok várnak, szerdán megy orvoshoz, akkor fogja megtudni, hogy mikor játszhat újra. Addig is nézi csapata játékát a 22 éves irányító, a francia Montpellier elleni visszavágón is a lelátón fog ülni. Zarko Sesum először labda nélküli edzésekkel kezd majd, azt reméli, hogy másfél hónap múlva már tud kézilabdázni.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant veszekedés során meggyilkolták Marian Cozmát. A bűncselekményben a sporttársa segítségére siető Ivan Pesic kapus életveszélyes sérülést szenvedett, egyik veséjét el kellett távolítani, Zarko Sesum, irányító játékos pedig súlyos szem- és arcsérülésekkel került kórházba.

(Forrás: Klubrádió)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik