Élet-Stílus

Erős János a vívók új elnöke

Erős Jánost, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgatóját választották meg a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnökévé. A megbízatása négy évre szól.

Az elnöki posztra eredetileg három pályázó volt, de Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke, a budapesti olimpia ügyének elősegítéséért tevékenykedő mozgalom, a BOM vezetője, a szövetség eddigi általános alelnöke három napja visszalépett Erős János javára.

Ekképp két jelölt maradt, Erős mellett a versenyzőként kétszeres olimpiai ezüstérmes tőrvívó Kamuti Jenőre, az európai szövetség jelenlegi első emberére lehetett szavazni.

Erős – aki nem volt ott a pénteki, budapesti közgyűlésen – a jelenlévők létszáma alapján lehetséges 83 szavazatból 46-ot kapott meg, míg Kamuti 35-öt. Két voks érvénytelen volt.

Gémesi György korábbi elnök tavaly november 28-án jelezte, hogy távozik a posztról. Erős megbízatása négy évre szól.

Társelnöknek Szalay-Berzeviczy Attila eddigi általános alelnököt, szakmai alelnöknek Bernát Zoltánt, a tőrválogatott korábbi szövetségi kapitányát, gazdasági alelnöknek pedig Nyúl
Sándort, a Trigránit vezérigazgatóját választották meg.

Az elnökségbe került még Galli Zsolt, Gémesi Csaba, Márton Péter, László Dezső, Kulcsár Krisztián, Serra Bendegúz, Mincza-Nébald Ildikó, Bodnár Zoltán, Boros Attila és Bódy István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik