Élet-Stílus

FA-kupa: élvonalbeli csapatot vert a Burnley

A Burnley bejutott a legjobb 16 közé az angol labdarúgó FA-kupában, miután két góllal legyőzte az élvonalbeli, papíron esélyesebb West Bromwich Albiont.

A második vonalban szereplő csapat az első meccsen 2-2-re végzett a Premier League-ben érdekelt West Brom otthonában, így kedd este hazai pályán harcolhatta ki a továbbjutást.

A Championship tabelláján jelenleg nyolcadik helyen álló, szezonbeli 41. (!) tétmérkőzését játszó Burnley Wade Elliott távoli lövésével szerzett vezetést, majd a második félidő elején Steven Thompson is betalált. A West Bromwich Albion később, a 60. percben ugyan szépített, ám a 88. percben Thompson második – a párharcban negyedik – góljával minden eldőlt.

Elbukott a West Bromwich Albion (MTI/EPA)

Elbukott a West Bromwich Albion (MTI/EPA)

A Burnley az idény során több nagy skalpot begyűjtött, a Ligakupában az Arsenalt, a Chelsea-t és a Fulhamet is búcsúztatta, az elődöntőben viszont alulmaradt a Tottenhammel szemben. Az FA-kupa ötödik körében a Cardiff City-Arsenal párharc megismételt mérkőzésnek győztesével találkozik.

Egyébként az Arsenal meccsére eredetileg szintén kedden került volna sor, ám az erős havazás miatt későbbre halasztották.

„Ebben a sorozatban is hasonlóan jól szeretnénk szerepelni, mint ahogy tettük azt a Ligakupában. Úgy gondolom, teljesen megérdemelten jutottunk tovább, és nem titkolom, mindig jó érzés nagy skalpot szerezni. Legyen bárki is az ellenfelünk a következő körben, igenis van esélyünk, hiszen megmutattuk, erősebbnek vélt csapatokat is képesek vagyunk legyőzni” – magyarázta Owen Coyle, a Burnley csapatának menedzsere.

FA Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért):
Burnley (II.)-West Bromwich Albion 3-1

A következő kör párosításai:
Swansea-Fulham
Watford-Chelsea
Sheffield United-Hull City
West Ham-Middlesbrough
Cardiff City vagy Arsenal-Burnley
Sunderland vagy Blackburn-Coventry
Derby vagy Notthingam-Manchester United
Liverpool vagy Everton-Doncaster vagy Aston Villa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik