Élet-Stílus

A túlélésért küzd a Renault

admin
admin

2009. 01. 20. 14:09

A francia kormány 5-6 milliárd eurós támogatást ajánl az autógyártóknak. A Renault elnöke jelezte: a szektor túlélése forog kockán, az eddig Európában meghozott intézkedések elégtelenek a válság átvészeléséhez, s a krízis neheze még hátravan.

A francia kormány 5-6 milliárd eurós támogatást ajánl az autógyártóknak – jelentette be kedden Francois Fillon kormányfő a járműipar válságáról adandó válaszok egyeztetésére az ágazat képviselőivel megkezdett tárgyalások megnyitóján Párizsban.

A francia miniszterelnök egyben arra is figyelmeztetett, hogy a kormány “masszív erőfeszítéséhez” az autógyártók elkötelezettségére is szükség lesz. “Arról szó sem lehet, hogy az állam a gyártók segítségére siet, ők pedig közben egyszerűen bezárnak egy vagy több franciaországi telepet … az sem lehet, hogy fognak egy üzemet és áthelyezik (külföldre) ” – hangsúlyozta Fillon.

Carlos Ghosn, a Renault elnöke, aki egyben az európai autógyártók egyesületének elnöke is, felszólalásában úgy vélekedett, hogy a “járműipar gyártóinak, szolgáltatóinak és forgalmazóinak a túlélése forog kockán az elkövetkező hónapokban”. Véleménye szerint az Európában eddig meghozott intézkedések nem kielégítők a válság átvészeléséhez, ahhoz összehangolt és koordinált európai szintű politikára lenne szükség.

A Renault első embere elsősorban adókedvezmények szükségességét hangsúlyozta a franciaországi autógyártók számára, amellyel párhuzamosan az importált gépkocsikra pedig újfajta adókat kellene kivetni ahhoz, hogy a franciaországi üzemek versenyképességét erősíteni lehessen.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

CHICAGO, IL - AUGUST 13: Four-year-old Leo Griffin leaves a protest against the alt-right movement held to mourn the victims of yesterdays rally in Charlottesville, Virginia on August 13, 2017 in Chicago, Illinois. One person was killed and 19 others were injured in Charlottesville when a car plowed into a group of activists who were preparing to march in opposition to a nearby white nationalists rally. Two police officers were also killed when a helicopter they were using to monitor the rally crashed.   Scott Olson/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.