Élet-Stílus

Keszthely is megismerheti a fideszes zsidót

A hivatalosan január 27-én kezdődő 40. Magyar Filmszemlét Kiskunfélegyházán három helyszínen kezdődő vetítésekkel már január 22-én megnyitják. A szemlekocsi jóvoltából idén hat vidéki város is ünnepelheti a magyar filmet.

Idén Kiskunfélegyháza mellett Algyőn, Pápán, Keszthelyen, Fóton és Szombathelyen is megismerkedhet a közönség a legújabb magyar filmterméssel. A vidéki szemleprogram szerkesztésében kiemelt helyet kaptak a kisérleti és kisjátékfilmek, valamint a dokumentumfilmek. Szombathelyen Jordán Tamás a házigazdája a „VERS, FILM-VERS” című, a Weöres Sándor színházban megrendezésre kerülő estnek, ahol levetítik Ragályi Elemér „Megyünk a Semmibe” és Zsigmond Dezső „Napraforgók” c. filmjét is. A játékfilmes mezőnyt itt Ferenczi Gábor „A barátkozás lehetőségei” című tv-film kategóriába nevezett műve képviseli.

Keszthely is megismerheti a fideszes zsidót 1

Keszthelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóié lesz a főszerep. Itt is, másutt is vetítésre kerül Hajdú Eszter filmje, A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció. Több városban látható lesz többek között Gyarmathy Lívia Kishalak… Nagyhalakja, Konecsny Emőke Gogo & George című dokumentumfilmje, Kormos Ildikó A porrá tört bogár című természetfilmje és Can Togay kisjátékfilmje, a Vonat. Fóton a Városi Könyvtárban erdélyi festőket mutatnak be. Algyőn és Pápán Herendi Gábor Valami Amerika 2-je várja a programot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik