Élet-Stílus

Támadót vett a Manchester City

A brazil Kaká ügyében még nincsen döntés, a Manchester City viszont már következő bajnokiján biztosan számíthat a 15,5 millió euróért megvásárolta Craig Bellamyra.

Az átigazolási piacon továbbra is rendkívülien aktív a kisebbik manchesteri egyesület: az angol bajnokság középmezőnyében bukdácsoló klub vezetősége hétfőn jelentette be, hogy az 54-szeres walesi válogatott Craig Bellamy már tavasszal is a City mezében löheti a góljait. A 29 éves támadóért a klub 15,5 millió eurót fizetett a West Ham Unitednak.

Az új tulajdonos, Manszur bin Zajed an-Nahjan sejk érkezésével szinte korlátlan anyagi lehetőségei lettek a Manchester Citynek, amely az utóbbi napokban Kaká leigazolásával szerepelt rendszeresen a lapok címoldalán.

Az aranylabdás brazil klasszis mellett a holland Nigel de Jong (Hamburger SV, 16,5 millió euró) és a paraguayi Roque Santa Cruz (Blackburn, 19 millió) is szerepel a kívánságlistán. Előbbi kapcsán a két klub már meg is állapodott egymással, így csak a játékos “belegyezése” szükséges.

Bellamy (b) és Gerrard (MTI/EPA)

Bellamy (b) és Gerrard (MTI/EPA)

A nagybevásárlás már a nyáron elkezdődött, akkor érkezett a Cityhez a brazil Robinho (Real Madrid, 43 millió) és Jo (CSZKA Moszkva, 24 millió), a téli szünetben pedig Wayne Bridge (Chelsea) írt alá a kisebbik manchesteri csapathoz. Velük sem tudott azonban megkapaszkodni a Premier League élmezőnyében az alakulat, ezért további sztárok várhatóak.

Nem eladó a chelsea

A Sunday Times információi szerint Roman Abramovics vevőt keres a londoni klubra. A The Sunday Times térségbeli forrásai szerint a gazdasági válságon súlyos milliárdokat veszítő orosz üzletember képviselői Szaúd-Arábiában és Dubajban jártak, kiderítendő, hogy lenne-e érdeklődés a csapat iránt. A lap cikkét a klub szóvivője, majd ügyvezetője, és később a tulajdononsa is cáfolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik