Élet-Stílus

Búcsút vettek a dobópápától

admin
admin

2009. 01. 17. 16:04

A szombathelyi székesegyházban vettek végső búcsút tisztelői a január 9-én, életének 72. évében elhunyt Németh Páltól, a Dobó SE legendás trénerétől.

A gyászolók 9 órától róhatták le kegyeletüket egy-egy szál virággal, majd gyászszertartás következett. Ezután Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke, Ipkovich György polgármester, Schulek Ágoston, a Magyar Atlétikai Szövetség és Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke búcsúzott a “dobópápától”.

Schulek Ágoston Németh Pál munkába vetett hitét, kitartását, következetességét, emberi tartását, valamint tanítványai irányába megnyilvánuló szeretetét emelte ki beszédében.

Németh Pál 72 évet élt (MTI)

Németh Pál 72 évet élt (MTI)

A búcsúztatáson mintegy nyolcszázan vettek részt, a sportág képviselői az ország távoli pontjairól is elutaztak Szombathelyre, hogy ezzel is tisztelegjenek a legendás tréner, Németh Pál életműve előtt.

Az urna felszentelése és elhelyezése az oladi altemplomban, a nyilvánosság kizárásával, szűk családi körben történt meg.

Kivételes karrier

Németh Pál 1977-ben kezdte el az edzősködést a Haladás VSE együttesében, a kalapácsvetőket és a diszkoszvetőket készítette fel. Edzősége alatt több olimpiai, Európa- és világbajnoki érmes dobót nevelt – többek között Pars Krisztiánt, Gécsek Tibort, Horváth Attilát, és fiát, Németh Zsoltot. 1989-ben hivatalosan nyugdíjba vonult, ugyanakkor folytatta az edzői munkáját. 1985-ben kapott mesteredzői címet, 1998-ban pedig az év edzőjének választották meg.
A legendás edző 72 évesen, január 9-én hunyt el.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.