Élet-Stílus

Örömfoci a Mestallában

A Valencia hazai pályán gólzáporos döntetlent játszott a Villarreal együttesével; mindkét csapat alaposan kitett magáért.

A két szomszédvár csapatai remek, izgalmas összecsapáson osztoztak meg a pontokon. A hazaiaknál Albelda egy sorral hátrébb lépve szélső védőként kezdett, a Villarreal csapatában Ibagaza kapott lehetőséget, míg Pires pihent.

A felek már az első percekben egymásnak estek, s a Valencia jobban nem is kezdhetett volna: az első perc végén Joaquin emelt be lágyan, s Baraja közelről a kapuba fejelt. A másik oldalon egy pimasz pöccintéssel Ibagaza szinte azonnal egyenlített – ehelyett a házigazda növelte fórját. Albelda passza után a jobb oldalon betörő Villa lőtte ki a rövid sarkot.

Az első félidő hajrájára ismét felpörögtek az események. Llorente fejesét a gólvonalról tisztázták a hazai bekkek, míg a vendégek kapuja előtt David Silva okozott pánikot. Villa okos megjátszása után Mata szerezhette volna a harmadikat – de próbálkozása a kapufáról pattant vissza.

A félidő végén aztán szépített a Villarreal. Egy szöglet után a megsérülő Gonzalo helyére beküldött Fuentes bólintott a kapuba.

Az iram a második játékrészben sem csökkent, sőt. Az 52. percben Capdevila kanyarintása után Cazorla már csak Renannal kellett volna elbánjon, ehelyett kapásból csúnyán fölé durrantott. Nem sokkal később Mata ollózása alig kerülte el a kaput, míg Villa Silva beadása után fejelt fölé.

Rossi egyenlített a végén, de a győzelem a lekén szárad (dpa)

Rossi egyenlített a végén, de a győzelem elszalasztása a lelkén szárad (dpa)

Felváltva adódtak a lehetőségek, Cazorla újrázhatott, de az elésiető Renan olvasva szándékát fölé tolta emelését, ám a szélső középpályás nem sokkal később már jól választott: a balszélen megiramodó Llorentét indította, akinek első lövését még védte a valenciai kapus, az ismétlést azonban már nem.

A vendégek öröme nem tartott sokáig, hisz a Valencia egy röviden elvégzett szöglet után ismét megszerezte a vezetést: Matához került a labda, s a kanyarintás után Edu fejelt Diego López kapujába. A Mestalla közönsége ismét ünnepelhetett, sőt, Edu nem sokkal később másodszor is jókor tűnt fel a kapu előtt, López azonban remek mozdulattal hárított. Ahogy történni szokott: a Valencia fölénye ellenére a Villarreal szerzett újabb gólt.

A tizenhatos sarkánál eleső Capdevila maga is csodálkozott azon, hogy Joaquin szabályos belépője ellenére büntetőt kapott – Rossi annál kevésbé ámult, s miután becsapta Renant, az üres sarokba gurított. Öt perccel a vége előtt semmi sem dőlt el. A hosszú hajrában Rossi fordíthatott volna, Renan azonban a helyén volt. A másik kapu előtt Villa lövésébe léptek bele jókor a védők, majd egy szabadrúgás után Mata fejelt a léc fölé.

Maradt a 3-3, így a Valencia elvesztette második helyét, míg a Villarreal megelőzte a Riazorban a Sevillától emberelőnye ellenére vereséget szenvedő Deportivo la Corunát.

primera división, 18. forduló

Valencia-Villarreal 3-3 (2-1)
Mestalla, 55 ezer néző. Vezette: Medina Cantalejo
Gól: Baraja (2.), Villa (9.), Edu (79.) illetve Fuentes (45.), Llorente (76.), Rossi (84, 11-esből)
Valencia: Renan – Albelda, Marchena, Albiol (Edu, 73.), Moretti (Del Horno, 61.) – David Silva, Manuel Fernandes (Maduro, 55.), Baraja, Joaquín – Mata, Villa.
Villarreal: Diego López – Ángel, Gonzalo (Fuentes, 22.), Godín, Capdevila – Cazorla, Bruno (Pires, 64.), Eguren (Edmilson, 45.), Ibagaza – Rossi, Llorente.

Deportivo-Sevilla 1-3 (1-0)
Gól: Bodipo (34.) ill. Fabiano (50.), Renato (78.), Capel (93.)
Kiállítva: Maresca (41., Sevilla)

Az élcsoport:
1. Barcelona 44 pont (17 mérkőzés), 2. Sevilla 35, 3. Valencia 34, 4. Real Madrid 32 (17), 5. Atlético 30 (39-26, 17), 6. Villarreal 30 (30-25), 7. Deportivo 30 (23-22)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik