Élet-Stílus

Ecclestone: a Ferrarit lepénzelték

Az F1 ura, Bernie Ecclestone keményen visszavágott a csapatok szervezetének nevében nyilatkozó Ferrari-vezérnek, miután az nagyobb részesedést követelt a sport bevételeiből.

A Ferrari elnöke és egyben a csapatok nyáron alapított szervezete, a FOTA vezetője, Luca di Montezemolo pár napja kerek perec több pénzt követelt a csapatok számára az F1 bevételeiből, és arra is utalt, hogy Bernie Ecclestone rosszul irányítja a sportot.

Az F1 ura nem sokat késett a válasszal. Bár nagy újdonságot nem mondott, sikerült elég rossz fénybe állítania a Ferrarit.

“Montezemolo épp csak egy dolgot felejtett el megemlíteni, azt a pluszpénzt, amit a Ferrari kap, és összes többi dolgot, ami éveken keresztül kijárt nekik, azt az általános segítséget, ami a Forma-1-ben jár nekik” – dühöngött a The Timesnak adott interjújában a 78 éves irányító.

Ecclestone alaposan megorrolt a Ferrari-vezérkarra (vezess.hu)

Ecclestone alaposan megorrolt a Ferrari-vezérkarra (vezess.hu)

“A Ferrari sokkal több pénzt kap mindenkinél. Ők is tudják ezt, nem hülyék – mondjuk annyira nem is okosak. Nagyjából 80 millió dollárral több jár nekik. Ha ők nyerik meg a konstruktőri vb-t, ahogy idén is, ennyivel kapnak többet, mintha mondjuk a McLaren nyert volna. Itt a 80 millió. Megvettük a Ferrarit, megvettük a hűségüket, így nem tartanak a többiekkel” – magyarázta az olasz csapat kivételes helyzetét Ecclestone.

Az angol kisembert az is nagyon felbosszantotta, hogy Montezemolo szerint nem átlátható a pénzek útja, és a sport pénzügyi igazgatása.

“Joguk van hozzá, hogy küldjenek valakit, aki bárminek utánanézhet a cégnél! A Ferrarinak mindenkinél több joga volt erre már a kezdetektől fogva, de sosem éltek ezzel. A bankárok, és a CVC [az F1 jogait birtokló cég] is az utolsó részletig átnéz mindent, szóval, ha valaki nekiáll azt mondogatni, hogy valamit helytelenül teszünk, arról a gatyát is leperelem!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik