Élet-Stílus

Az Ajax is elpáholta Fehéréket

Fehér Csaba csapata, a hullámvölgyben lévő NAC Breda háromgólos vereséget szenvedett az Ajax vendégeként a holland labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában.

A gödörben lévő NAC Breda – amely korábban vezette a bajnokságot – sorozatban harmadik vereségét szenvedte el. A Sparta Rotterdamtól és Den Haagtól egyaránt 4-0-ra kapott ki, majd a 15. fordulóban, péntek este az Ajax otthonában vérzett el úgy, hogy ezúttal sem szerzett gólt, viszont kapott hármat.

A magyar légiósát, a sérüléséből felépült Fehér Csabát végig a soraiban tudó Breda a 27. percben került hátrányba, miután Darío Cvitanich egy szép csel után 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt. Az 55. percben Luiz Suarez is betalált, büntetőből volt eredményes, ráadásul előtte Kees Kwakmant kiállította a játékvezető. A 3-0-ás végeredményt aztán Rasmus Lindgren állította be: 19 méterről küldte a labdát a jobb alsóba.

Győzelmével a második helyen álló Ajax pontszámban utolérte a listavezető AZ Alkmaart, igaz, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A NAC Breda jelenleg negyedik a tabellán, ámbátor a forduló után hátrébb kerülhet.

Szombaton és vasárnap további négy-négy találkozót rendeznek a holland élvonalban. Dzsudzsák Balázs csapata, a címvédő PSV Eindhoven a Vitesse vendége lesz vasárnap.

Eredivisie, 15. forduló:
Ajax Amsterdam-NAC Breda 3-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik