Élet-Stílus

De La Hoya nem veszi félvállról Pacquiaót

Oscar De La Hoya tisztában van azzal, hogy Manny Pacquiao a vele vívandó mérkőzés kedvéért "hízott" két kategóriával feljebb, annak minden kockázatával, ezzel együtt sem veszi könnyedén a szombat esti - magyar idő szerint vasárnap hajnali - összecsapását a fülöp-szigetekiek "kis emberével".

Az amerikaiak kiváló – hat különböző súlycsoportban is világbajnokká lett – bokszolója erről a Las Vegas-i csata előtt két nappal nyilatkozott, leszögezve, hogy esze ágában sincs elbíznia magát csak azért, mert ő az erősebb, és sokan eleve pusztán a jobb fizikai mutatók miatt adnak neki nagyobb esélyt a sikerre.

“Én nem az ‘apró Manny’ ellen készültem, hanem úgy edzettem, mintha maga King Kong lenne a hétvégi riválisom – mondta De La Hoya az Álommeccsnek kikiáltott mérkőzésről. – Pacquiaóval szemben nem elegendő a nyers erő, a győzelemhez az is kell, hogy kellőképpen gyors legyek. Pórul járnék, ha azt gondolnám, ugyan már, ez a srác nem erős, nem is gyors, ráadásul kisebb is nálam…”

Egy súlycsoportban (MTI/EPA)

Egy súlycsoportban (MTI/EPA)

Jóllehet a felek küzdelme nem világbajnoki övért zajlik, az érdeklődés világszerte nagy iránta, mivel a profi boksz két igen népszerű figurája csap össze a Las Vegas-i MGM Grandben.

Miközben Pacquiao – aki a WBC (Boksz Világszervezet) könnyűsúlyú világbajnoka – két súlycsoportot átugorva érkezik a mérkőzésre, De La Hoya 1997 óta nem öklözött ilyen alacsony kategóriában, mint ezúttal, vagyis neki jócskán fogynia kellett, hogy “beférjen” a váltósúlyba.

Pacquiaót, aki amúgy öt különböző kategóriában nyert már vb-címet, látszólag nem zavarja a méretbeli különbség: “Még amikor könnyűsúlyúként verekedek, akkor is vannak az edzőpartnereim között nagyváltósúlyú, de még középsúlyú bokszolók is, úgyhogy a tréningeken rendre nagyobb fickókkal gyakorolok, ezért mondhatom azt, hogy felkészültem a váltósúlyú csatára. Fizikailag kiváló az állapotom, s a gyorsaságom is rendben. Tisztelem Oscart, ő egy jó bokszoló, hatalmas harcos, de én nem tartok az erejétől, s úgy hiszem, az én sebességemmel és meglévő erőmmel legyőzhetem.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik