Élet-Stílus

Dobálózásért büntetést fizet a Hamburg

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fellebbviteli bizottsága jogerősen 35 ezer eurós büntetést szabott ki az élvonalában szereplő Hamburger SV csapatára.

A HSV-nek azért kell fizetnie, mert a Werder elleni november 23-i mérkőzésén a hamburgi drukkerek szektorából egy mobiltelefon akkumulátorával megdobták Frank Baumannt, a brémaiak egyik játékosát.

A HSV 2-1-re verte a Wedert az ominózus meccsen (MTI/EPA)

A HSV 2-1-re verte a Wedert az ominózus meccsen (MTI/EPA)

Az első fokon eljáró fegyelmi testület 40 ezerre büntette a hamburgiakat. A hétfői, mérséklő ítélet indoklása szerint enyhítő körülményként értékelte a testület, hogy a hamburgi rendezők határozott fellépéssel megakadályozták a sajnálatos eset után a botrány kitörését. Azt is figyelembe vette a bizottság, hogy a mérkőzés előtt a két klub közösen szervezett kampányokban hívta fel a drukkerek figyelmét a sportszerű szurkolásra.

Súlyosbító körülmény volt, hogy a hamburgiaknak az előző szezonban már kétszer kellett fizetniük szurkolóik rendbontása miatt. Az ítélet szerint a következő rendbontás esetén a Hamburgot arra kötelezhetik, hogy semleges helyszínen vagy zárt kapuk mögött rendezze meg hazai bajnokiját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik