Élet-Stílus

Hét gól Barcelonában, botlott a Villareal

A Villarreal 2-2-es döntetlent játszott Málagában a spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén, és továbbra is második a tabellán. Az Espanyol gólzáporos meccsen kapott ki az újonc Numanciától, a sevillai csapatok ünnepelhettek.

A Sevilla és a Real Betis is begyűjtötte a három pontot vasárnap délután a Primera Divisiónban. Az utóbbinak volt könnyebb dolga, hiszen azt a Racing Santandert fogadta, amely jókora hullámvölgybe került az elmúlt hetekben. A hazaiak ráadásul önbizalommal telve fogadhatták ellenfelüket, hiszen legutóbbi négy meccséből hármat megnyertek. Az előjelek nem csaltak, a kétszer eredményes Sergio Garcia vezérletével a Betis 3-0-val küldte haza az ellenfelét.

A néhány éve az UEFA-kupában duplázó Sevillának idegenben kellett helyt állnia, és Luis Jimenez csapata is megúszta kapott gól nélkül. A Getafe otthonában Luis Fabiano szerzett vezetést, ám a pontok sorsa csak az utolsó pillanatban dőlt el: Mul a hosszabbításban lőtte be a második vendégtalálatot.

A Betis játékosok győzelmi tánca (MTI/EPA)

A Betis játékosok győzelmi tánca (MTI/EPA)

A Villareal pontokban behozta a listavezető Barcelonát, ám a Rossiék ennek nem különösebben örültek, hiszen akár meg is előzhették volna – ha csak ideiglenesen is – Messiéket. A Malaga otthonában az utolsó pillanatban két pontot elbukott a tavalyi ezüstérmes. A Barcelona elléphet három ponttal, ha az esti órákban győz a Huelva vendégeként.

A vasárnapi játéknap legizgalmasabb meccsén, a Barca városi riválisa, az Espanyol 3-4-re kikapott a Numanciától. Az újonc együttes az utolsó hat percben fordította meg az összecsapást, és szerzett fontos pontokat a kiesés elleni harcban.

Primera División, 11. forduló:
Almería-Real Mallorca 2-1
Gól: Negredo (44, 67., a másodikat 11-esből), iletve Keita (93.)

Atlético Madrid-Deportivo La Coruna 4-1
Gól: Heitinga (26.), Forlán (51., 80.), Maxi Rodriguez (65.), illetve Filipe Luis (88.)

Espanyol-Numancia 3-4
Gól: Moises (33.), Jarque (66.), Tamudo (74., 11-esből), illetve Nagore (15.), Goiria (52.), Barkero (86.), Bellvis (93.)

Getafe-Sevilla 0-2
Gól: Luis Fabiano (36.), De Mul (91.)

Málaga-Villarreal 2-2
Gól: Duda (30.), Rosario (90.), illetve Rossi (8.), F. Llorente (50.)

Real Betis-Racing Santander 3-1
Gól: Sergio Garcia (27., 72.), Emana (37.), illetve Munitis (87.)

Athletic Bilbao-Osasuna 2-0
Gól: Garmendia (16.), Llorente (88.)

Később:
Recreativo Huelva-FC Barcelona 21

Szombaton játszották:
Valencia-Sporting Gijon 2-3
Valladolid-Real Madrid 1-0

—-Sima Werder-siker, döntetlenek a Premier LEague-ben—-

A Werder Bremen két góllal nyert a vendég Köln ellen a német labdarúgó-bajnokság vasárnapi mérkőzésén. Thomas Schaaf csapata így is csak a csalódást okozó hetedik helyen áll a tabellán.

Bundesliga, 13. forduló:
Werder Bremen-1. FC Köln 3-1
Gól: Diego (15., 11-esből), Naldo (45.), Almeida (55.), illetve Novakovic (48.)

Diegóék ünnepelnek (MTI/EPA)

Diegóék ünnepelnek (MTI/EPA)

Az angol bajnokságban két mérkőzés maradt a 13. fordulóból. A Hull City döntetlent játszott a Manchester Cityvel, az Everton és a Middlesbrough sem bírt egymással.

Premier League, 13. forduló:
Hull City-Manchester City 2-2
Gól: Cousin (14.), Geovanni (61.), illetve Ireland (37., 45.)

Everton-Middlesbrough 1-1
Gól: Yakubu (65.), illetve O,Neil (8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik