Élet-Stílus

A Juventus utolérte az Intert

A Juventus hazai pályán fölényesen legyőzte a Genoa együttesét a Serie A 12. fordulójának nyitómérkőzésén, és ezzel pontszámban befogta az éllovas Intert.

A Juventus zsinórban ötödik bajnoki győzelmét aratta (és ne feledjük: közben oda-vissza verte a Real Madridot a BL-ben), így a tabella első helyét ostromolja, pontszámban már befogta az éllovas Intert.

A „zebrák” már a meccs eljén, 6. percben megszerezték a vezetést a Genoa ellen, miután a tizenhatosra betörő Zdenek Grygera jobbról, éles szögből a jobb alsó sarokba lőtt.

Zdenek Grygera kezdte a gólgyártást (MTI/EPA)

Zdenek Grygera kezdte a gólgyártást (MTI/EPA)

A cseh védő a 26. percben „feladóként” jeleskedett, nagyszerűen kanyarított középre a jobb oldalról, Amauri pedig a kapu jobb oldalába bólintott. A hajrában tovább nőtt a Juve előnye: a csereként beállt Vincenzo Iaquinta kapott remek labdát, amelyet 16 méterről a bal alsóba helyezett.

Átellenben Diego Milito büntetőből ugyan kozmetikázott az eredményen, ám a végén Szokratisz Papastathopoulosz a saját kapuját vette be (Mauro Camoranesi centerezése után lőtt öngólt), ezzel beállította a 4-1-es végeredményt.

A Genoa hat veretlenül megvívott meccs után kapott ki újra.

Rögbimeccs miatt játszottak csütörtökön

A Juventus és a Geona „randevúját” azért hozták előre a hétvégéről, mert szombaton az olasz rögbicsapat az argentinokat fogadja a torinói Stadio Olimpicóban, és az eredetileg kijelölt időpontra minden bizonnyal nem sikerült volna tökéletesen rendbe hozni a pálya talaját.

Serie A, 12. forduló:
Juventus-Genoa 4-1 (2-0)
Gól: Grygera (6.), Amauri (26.), Iaquinta (85.), Papasztatopulosz (90., öngól), ill. D. Milito (89., 11-esből)

Szombat:
Palermo-Inter, 20:30

Vasárnap:
AC Milan-Chievo, 15:00
Atalanta-SSC Napoli, 15:00
Cagliari-Fiorentina, 15:00
Catania-Torino, 15:00
Sampdoria-Lecce, 15:00
Siena-Bologna, 15:00
Udinese-Reggina, 15:00
AS Roma-SS Lazio, 20:30

Ajánlott videó

Olvasói sztorik