Élet-Stílus

Button jobb Hamiltonnál?!

Úgy tűnik, a hondás Jenson Button gyenge eredményei ellenére sem veszített önbizalmából: az angol pilóta szerint Hamiltonéhoz hasonló körülmények között ő is világbajnok lett volna. Button a saját csapatának is üzen.

Jenson Button ugyan elismeri honfitársa, Lewis Hamilton teljesítményét, de a hondás úgy gondolja, hogy a McLarenben ülve ő is képes lett volna ugyanarra, mint a friss világbajnok.

“Ha enyém lett volna Lewis autója, én is bajnok lennék! Lewis megérdemelten győzött, de biztosan nem ment volna olyan jól a Hondával, mint én. Ez a srác sosem ült még egy pocsék autóban. Szerintem ebből lehet tanulni, úgy lehet jobb versenyzővé válni, ha az embernek egy rossz kocsival kell megküzdenie” – magyarázta a Hamilton előtti brit kedvenc, aki idén csak a nullázó Force India- és Super Aguri-pilótákat előzte meg a bajnokságban.

Hamilton, Coulthard és Button (MTI/EPA)

Hamilton, Coulthard és Button (MTI/EPA)

A 28 éves versenyző a napokban a Honda jövő évi versenyzői politikájáról is elmondta a véleményét. A jelenlegi állás szerint a japán csapatnál senkinek sem biztos a helye, de nagyon valószínű, hogy Button maradni fog, csapattársát, a veterán Rubens Barrichellót viszont a jövő hétre tesztre hívott két brazil tehetség egyike – Bruno Senna vagy Lucas di Grassi – váltja majd. Button inkább az “öreget” tartaná meg.

“A csapatnak sok-sok visszajelzésre lesz szüksége [a 2009-es szabályváltozások miatt], és ha egy új srác ül az autóban, akkor szerintem nem kapnak majd elég visszacsatolást. Persze nem én döntök erről” – mondta az angol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik