Élet-Stílus

Egy régi sztár tér vissza a MotoGP-be

Kétéves pihenőt követően visszatér Sete Gibernau, aki 2003-ban és 2004-ben második volt a gyorsaságimotoros-világbajnokság királykategóriájában.

.

„Már nem különösebben dob fel a versenyzés, ezért úgy gondoltam: abbahagyom” – nyilatkozta 2006 novemberében a spanyol motoros. Ma viszont már újra motivált – és örömmel jelentette be a Valencia Nagydíj helyszínén, hogy jövőre az ONDE 2000 csapat színeiben egy Ducatival ismét versenyezni fog a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriájában.

A katalán származású, korábbi kilencszeres futamgyőztes versenyző 2003-ban és 2004-ben második helyen zárta a vb-t a MotoGP-ben Valentino Rossi mögött, de két éve a visszavonulás mellett döntött, miután a Ducati menesztette őt a balul sikerült a 2006-os idényt követően. Ugyanakkor az idén több alkalommal is tesztelte a Ducatit, és nagyszerű eredményeket ért el.

Újra nyeregben (motogp.com)

Újra nyeregben (motogp.com)

„Jól tudom, hogy mit jelent a MotoGP-s pilótának lenni, éppen ezért nagyon izgatottan állok a feladat előtt. Élvezni akarom a versenyzést, és még 35 évesen is nyitott vagyok az új dolgokra” – nyilatkozta Sete Gibernau.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik