Élet-Stílus

Magyarország-Dánia percről percre

A magyar válogatott a dánok elleni szombat este megkezdte selejtező sorozatát a 2010-es labdarúgó-világbajnokságra. Koeman csapata gólnélküli döntetlent játszott a biztosra menő skandinávokkal.

Világbajnoki selejtezősorozat, 2. csoport, 1. forduló:
Magyarország-Dánia 0-0
Puskás Ferenc Stadion, Vezeti: Alain Hamer (luxemburgi)
Magyarország: Babos – Bodnár, Juhász, Vanczák, Szélesi – Vadócz, Dárdai, Gera, Hajnal, Dzsudzsák (Torghelle 46.) – Huszti (Rudolf 90.)
Dánia: Andersen – Jacobsen, Laursen, Agger, Christopher Poulsen – Christian Poulsen, Jensen, Vingaard (Borring 61.) – Rommedahl, Tomasson (Retov 67.), Bendtner (Nygaard (86.)

A csoport további meccsei:
Albánia-Svédország 0-0
Málta-Portugália 0-4

92. perc: Vége a meccsnek. A magyarok és a dánok is csalódást okoztak. Az eredmény reális, a folytatás viszont nagyon nehéz. Jövő szerdán Svédországba utazik a Koeman-csapat.

90. perc: A meccs egyik legjobbját, Husztit Rudolf váltotta. Koeman toporzékol, a játékosok a végére nagyon elfáradtak. A dánoknak jelek szerint elég a döntetlen.

86. perc: Öt perc van hátra, Bendtner helyén Nygaard.

82. perc: Egyre többször megzavarják a mieink a dán védelmet. Ma este a három pont sem tűnik elérhetetlennek.

74. perc: A játékvezetőé jelenleg a főszerep. A luxemburgi szórja a lapokat, és általában nem indokoltan.

70. perc: Dárdai vállalkozott lövésre, kevés sikerrel. Andersennek nem kellett közbeavatkoznia.

67. perc: Újabb csere a dánoknál: Tomassont Retov váltotta.

66. perc: Támadgatnak a magyarok, kevés sikerrel. A vendégek a második félidőben nem sokat mutattak.

61. perc: Cserélt Olsen: Vingaard helyére Borring érkezett.

58. perc: Huszti kétszer tehette le a labdát, de mindkét szabadrúgás elhalt a sorfalban.

A csoport másik meccsén a svédek meglepetésre gólnélküli döntetlent játszottak Albániában. Friss eredmények.

53. perc: Huszti labdájával Torghelle lépett ki, de az éles szögből leadott lövésébe beleértek. A szöglet gyatrára sikeredett.

51. perc: Gera jó 25-ről vállalkozott lövésre két ember között. A labda méterekkel mellément. Morten Olsen, a dánok kapitánya – nincs jobb szó rá – üvöltözik az oldalvonal mellett.

48. perc: Torghelle agresszívan letámadja a védőket – eredmény nélkül. Úgy tűnik a dánoknak a döntetlen is jó.

46. perc: A dánok támadhatnak először. Dzsudzsákot az utóbbi hetekben, a német másodosztályban többször is eredményes Torghelle váltotta.

A rajtot a hagyományokhoz híven elaludta a magyar válogatott, de a folytatásban kiegyenlítődött a játék. Helyzetek egészen a hajráig nem nagyon voltak: előbb Bendtner löhetett volna gólt, majd Huszti hagyott ki egy ezerszázalékos ziccert. A skandinávok egyelőre nem tűnnek különösebben veszélyesnek.

46. perc: Vége az első félidőnek.

45. perc: Koeman nyugtatja a játékosokat a hatalmas helyzet után. Egy perc lesz a hosszabbítás.

43. perc: Óriási magyar ziccer. A bizonytalankodó Laursent letámadta két magyar, Huszti megszerezte a labdát, majd egyedül állt szemben a kapussal. A Hannover légiósa azonban képtelen volt ellőni a kapus mellett.

41. perc: A középpályán gyűri egymást a két csapat, ellaposodott a mérkőzés.

Sajnos a középpályásaink nagyon sokszor elveszítik a labdát. Dzsudzsák észrevehetetlen, Gera és Hajnal pedig sok hibával játszik. Az utóbbi percek egyértelműen a dán fölényben teltek.

30. perc: Megrázták magukat a dánok, és két passzal teljesen összezavarták a magyar védelmet. Bendtner lövése szerencsére a bal kapufáról kipattant.

28. perc: Hajnal és Gera játszott össze szépen a jobb szélen, majd Vadócz ollózta a beadást kapura. Andersennek nem kellett izgulnia.

22. perc: Huszti lőtt ballal a védők szorításában, Andersen könnyedén felszedte a labdát. Babosnak a másik oldalon még nem volt védenivalója.

20. perc: Leült a meccs. Semmi nem történik a Puskás Ferenc Stadionban. A dánok, és sajnos a mieink is gyengén játszanak.

16. perc:
Laursen kapott sárgát. A többi selejtezőcsoportban is beindult a nagyüzem. Eredmények élőben.

14. perc: A kezdeti idegességet levetkőzte a magyar csapat. A dánok nem véletlenül nem jutottak ki az utóbbi két világversenyre. Van keresnivalónk.

12. perc: Dzsudzsáké az első sárga. Egy kemény belemenés után már figyelmeztették a hollandiai légióst, aki ezúttal lerántotta Rommedahlt a jobb szélen. A szabadrúgás átszállt a tizenhatos felett.

8. perc: Gerát vágták fel a dánok, de előnyszabály. A szögletből semmi nem lett. Talán sikerült meglepni a dánokat az elmúlt percekben.

7. perc: Remek támadás a bal szélen. A szöglet után Husztit nyomták el középen a védők. A bíró jogosan nem sípolt.

4. perc: Rengeteg az eladott labda, nagyon idegesen kezdett a válogatott. Szerencsére a dánok sem sziporkáznak.

2. perc: Gera első labdaérintésre eladta a labdát, majd a magyar kapitányt ápolni kellett egy könyöklés után.

1. perc: A mieink kezdték a meccset.

A vendégek meglepően támadó felállásban kezdenek, legalábbis papíron. Majd az első percekben eldől, valóban 4-3-3-as felállásban játszik-e az ellenfél.

Pályán a csapatok. A magyarok talpig pirosban érkeztek, a dánok fehérben. A skandinávokat a hírek szerint 2000 ezer drukker kísérte el, a mieinknek a helyszínen több mint 20 ezren szurkolnak.

Vérbeli csatár nélkül kezd a magyar válogatott. Az első tétmeccsen Koeman ismét Huszti Szabolcsot jelölte egyedüli ékként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik