Élet-Stílus

Alonso októberben dönt

Fernando Alonso 2009-et illető döntésére még egy hónapot kell várni, csak akkor tudjuk meg, hogy a Renault, a Honda vagy esetleg a Ferrari autójában versenyez-e a kétszeres világbajnok jövőre.

Fernando Alonso 2008-ra az eredményekre vonatkozó feltételekkel szerződött vissza a Renault-hoz a McLarentől.

A csapat idei teljesítménye valószínűleg nem éri el az előre papírra vetett tervet, így a spanyol szabadon szerződhet 2009-re akárhova.

Régóta ismételgetett – és folyamatosan cáfolt – lehetőség a ferraris szerződés, de sokkal komolyabban lehet venni a Honda ajánlatát, sőt a BMW-t sem lehet kihagyni a kétszeres világbajnok opciói közül. Persze az is lehet, hogy a sikertelenség ellenére Alonso a Renault-nál marad. Annyi biztos, hogy a döntésre még legalább egy hónapot kell várnunk.
“A 2009-es idényről csak októberben döntök” – nyilatkozta Alonso a német Spox.com-nak.

Alonso jól érzi magát a francia istállónál (Vezess.hu)

Alonso jól érzi magát a francia istállónál (Vezess.hu)

A spanyol azt állítja, hogy a versenyképtelen Renault-nál sem érzi azért rosszul magát:

“Nem könnyű dolog, ha az ember tökéletes versenyt teljesít, és csak hatodikként ér célba, elszoktam ettől az elmúlt években. De ennek ellenére is biztonságosabban érzem magam, mint egy éve” – utalt a rosszul alakult McLaren-kalandra Alonso.

“A 2009-es nagy szabályváltozások lehetőséget adnak majd a Renault-nak, hogy újra az élre kerüljön. Két éve még világbajnokok voltak, valószínűleg nem felejtettek el jó autót építeni. Jövőre már szeretnék versenyképes járgányban ülni – ha a Renault képes lesz ezt nyújtani, akkor maradok” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik