Élet-Stílus

Räikkönent nem küldik el

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo megerősítette, hogy a csapat felállása 2009-ben sem változik. Alonsónak egyelőre várnia kell.

A múlt heti monzai tesztre a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo is kilátogatott. A főnök kijelentette, hogy a csapat jövő évi felállása nem változik, Kimi Räikkönen gyengébb teljesítménye nem számít. „Egyértelműen marad Räikkönen. Hallottam a Kimit ért kritikákat, de pár rossz futam még nem jelenti azt, hogy krízis lenne ” – mondta.

Montezemolónál Alonso esetleges ferraris jövőjére is rákérdeztek, az utóbbi hetekben ugyanis olyan találgatások is szárnyra kaptak, hogy a spanyol már jövőre leválthatja Räikkönent. „Sajnálom, hogy egy ilyen nagyszerű bajnok, mint ő még az első tízbe sem jutott Valenciában. A Ferrari miatt viszont egyelőre nem kell izgulnia.”

Az elnök és a világbajnok (vezess.hu)

Az elnök és a világbajnok (vezess.hu)

Az elnök azt mondta, hogy Felipe Massa „megérett a bajnoki címre”, de a finnt sem írja még le: „Ne feledjük, ő a világbajnok, hiszen tavaly sikerült neki, amire nem sokan számítottak: első ferraris évében diadalmaskodott. Kimi motivált, nekünk pedig meg kell oldanunk, hogy jobban szerepeljen az időmérőn, főképp ezeken az új pályákon – én nem szeretem őket, rosszat tesznek az F1-nek: lehetetlen előzni, tízből kilencszer az győz, aki a pole-ból rajtol” – dohogott egy kicsit Montezemolo, aki az első számú pilóta kérdésében is letette a garast:

„Ez csak a régi időkben volt téma, Lauda és Regazzoni idején. Ma a köridők döntenek a sorrendről, nem az elnök. Schumacher, Barrichello, Räikkönen és Massa, mind egyszerűen csak a Ferrari versenyzői” – állította.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik