Élet-Stílus

Mourinho máris trófeát nyert az Interrel

Nem bírt egymással az Inter és az AS Roma a Szuperkupa-mérkőzésen, végül a bajnok milánóiak tizenegyesekkel győzték le a nagy riválist, így a nyáron szerződtetett Jose Mourinho megszerezte első trófeáját az Inter edzőjeként.

A bajnok Inter kétszer is megszerezte a vezetést, a kupagyőztes AS Roma azonban kapaszkodott, és döntetlenre mentette a találkozót, melynek záróakkordjaként szétlövéssel döntöttek a felek az Olasz Szuperkupa sorsáról.

Francesco Totti háttal a trófeának (Getty)

Francesco Totti háttal a trófeának (Getty)

A 19. percben Sulley Muntari révén jutott először előnyhöz a milánói csapat. A nyáron a Portsmouthtól igazolt ghánai labdarúgó 10 méterről lőtt a hálóba, miután a menteni igyekvő Philippe Mexest érintve a felsőlécről éppen elé pattant a labda.

Egy óra játék után Daniele De Rossi módosította 1-1-re az állást. A válogatott középpályás 30 méterről hatalmas lövést eresztett meg, Julio Cesar csak belepaskolni tudott a labdába, így az a bal felső sarokba került.

A hajrában újra az Internél volt az előny: miközben egymásra vártak a római védők, Mario Balotelli betört a büntetőterületre és a kifutó Doni felett a kapu jobb oldalába emelt. Ezzel azonban még nem volt vége: a 90. percben egy jobb oldali szöglet után Mirko Vucinic csúsztatott a jobb felső sarokba.

Jose Mourinho: kezdésként Szuperkupa-győzelem (Getty)

Jose Mourinho: kezdésként Szuperkupa-győzelem (Getty)

Mivel a hosszabbítás nem hozott döntést, tizenegyesekre került sor. Dejan Sztankovics a felső lécre vágta a labdát, így Francesco Totti könnyen eldönthette volna a párharcot, ám a falkavezér is hibázott, akárcsak később Juan, így a milánóiak ünnepelhettek, miután Javier Zanetti a jobb alsóba gurított.

„Szuperkupát nyertem, de emlékezzünk, ezért lehetett így, mert Roberto Mancini bajnoki címet szerzett a legutóbbi szezonban. Ez a mérkőzés válasz volt azoknak, akik szerint nem játszanak jó futballt Olaszországban. Nos, ma este láthattunk négy gólt és egy élvezetes, látványos meccset” – nyilatkozta az Inter új vezetőedzője, a csapattal első trófeáját nyerő Jose Mourinho.

A milánói kék-feketék 1989, 2005 és 2006 után immáron negyedszer lettek Szuperkupa-győztesek.

Olasz Szuperkupa:
Internazionale-AS Roma 2-2 (1-0, 2-2), 11-esekkel: 6-5
Milánó, San Siro, 43 400 néző.
Gól: Muntari (19.), Balotelli (83.), illetve De Rossi (60.), Vucinic (90.)
Inter: Julio Cesar – Maicon, Burdisso (Rivas, 46.), Cambiasso, Maxwell – J. Zanetti, Sztankovics, Muntari – Figo (Balotelli, 66.), Ibrahimovic, Mancini (Jimenez, 70.)
AS Roma: Doni – Cassetti, Mexes, Juan, Riise (Tonetto, 78.) – De Rossi, Pizarro, Aquilani (Okaka, 90.) – Perrotta (Totti, 85.), Baptista – Vucinic

Tizenegyesek. Belőtte: Ibrahimovic, Balotelli, Maxwell, Cambiasso, Jimenez, Zanetti, ill. Vucinic, Baptista, Cassetti, De Rossi, Pizarro. Kihagyta: Sztankovics, ill. Totti, Juan

Ajánlott videó

Olvasói sztorik