Élet-Stílus

Talmácsi magyar csapatban

A gyorsaságimotoros-világbajnokság 125-ös géposztályában címvédő Talmácsi Gábor jövőre - a 250-esek között - magyar istállóban folytatja a pályafutását.

Talmácsi Gábor jelenlegi csapatának főnöke, Jorge Martinez azt tervezi, hogy a jövőre a 250-esek között szereplő Talmácsi Gáborra építve alapít magyar csapatot. A spanyol szakember MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: bízik abban, lesznek olyan magyar befektetők, akik a kezdeményezés mögé állnak.

Magyar csapatban versenyezhet (MTI/EPA)

Magyar csapatban versenyezhet (MTI/EPA)

A magyar csapat főnöke Martinez lesz, technikai menedzsere pedig Gino Borsoi, aki szintén tapasztalt szakember. Négy éve ő koordinálja az Aspar-team versenyképes technikai hátterét biztosító feladatokat. Az istálló sportigazgatói posztjának betöltésére Stefano Favarót, Talmácsi menedzserét kérték fel.

„Nagyon bízom Favaro tudásában, tapasztalatában. Remekül menedzselte eddig Talmácsi Gábort. Neki biztosan nem okoz majd problémát egy teljes csapat kommunikációjának, marketingjének megszervezése. Ismeri a magyar üzleti életet, nagyszerű kapcsolatai vannak, és pontosan tudja, hogy mennek a dolgok a GP világában” – mondta a spanyol csapatfőnök.

Martinez célja, hogy az új csapatot magyar szakemberek alkossák, éppen ezért, ha elkészül a magyar pálya, támogatja, hogy magyar szerelőket, szakembereket készítsenek fel a feladatra.

„Szeretném elérni, hogy a csapat ne csak azért legyen magyar, mert magyar színekben indul a vb-n, és mert egy remek magyar versenyzővel áll rajthoz. A dolgozók – szerelők, asszisztensek, a személyzet – is legyenek magyarok, ahogy ez a spanyol alakulatomnál is van” – fogalmazott Jorge „Aspar” Martinez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik