Élet-Stílus

Óriási csalódást okozott olimpiai címvédőnk

admin
admin

2008. 08. 14. 07:21

Az athéni olimpia aranyérmese, Igaly Diána nem jutott be a döntőbe a női skeetesek között a Pekingben, miután az alapversenyben csak 66 korongot ért el és ez kevés volt a legjobb hat közé kerüléshez.

Az athéni játékok győztese – aki négy évvel korábban, Sydneyben harmadikként zárt – a rajt előtt óvatosan úgy fogalmazott, hogy a fináléba, azaz az első hat közé szeretne kerülni, de azért hozzátette, hogy mindent elkövet címe megvédéséért.

Igaly a selejtezőben az aktuális világbajnok német Christine Brinkerrel, a brit Elena Little-lel, az ausztrál Natalia Rahmannel és a 2000-ben előtte győztes, 2004-ben viszont mögötte harmadik azeri Zemfira Meftahetgyinovával került egy ötösbe. Az első sorozata nem sikerült túl jól, a negyedik pozícióból elhibázta az egyik célt, majd a következőből kettőt is, így 22 koronggal zárta az első 25 lövést, ami a 19 fős mezőnyben a 11. helyet érte. Az élen ekkor három hibátlanul teljesítő lövő, Brinker, az olaszok klasszisa, Chiara Cainero, valamint az Athénban és a legutóbbi vb-n egyformán második kínai Vej Ning állt.

A végét nagyon elrontotta Igaly (MTI)

A végét nagyon elrontotta Igaly (MTI)

A második körben a magyar szinte hibátlanul teljesített, csupán ismét a negyedik lőállásból – ahol hat korongot is le lehet vadászni – tévesztett kétszer is. Talán az időközben a napsütést felváltó szakadó eső zavarta meg, talán nem, de tény, hogy ezt a sorozatot 23-mal zárta, amivel feljött a holtversenyes hetedik helyre, egy korongra a finálétól. A viadal ezen szakaszában rajta kívül még öten rendelkeztek 45 korongos eredménnyel, az élen pedig Vej Ning és Cainero állt 48-cal.

Az immár esőmenetes utolsó sorozatot aztán nagyon elrontotta Igaly, a második, harmadik és negyedik helyen is célt tévesztett, az utóbbi lőállásban ráadásul kettőt is, így csak 21 korongot ért el, összesítésben pedig 66-tal zárt, ami kevés volt a döntőhöz és a címvédés lehetőségéhez, s a magyar klasszis csak 13. lett.

“A sport tud nagyon-nagyon sok örömet okozni az embernek, de tud nagyon-nagyon sok bánatot is, a mai jó példa az utóbbira. Szomorú vagyok, mert többet vártam magamtól, sokat dolgoztam azért, hogy kijuthassak és itt jól szerepeljek. Sajnos nem jött össze, a szerencse most egy kicsit elpártolt tőlem. Ez döntött, hiszen olyan sokan vagyunk egy szinten, csak néhány korongon múlott a döntő. Erősnek éreztem magam, felkészültnek, magabiztosnak, még az eső sem zavart, de ez a mai nap nem az enyém volt. Az első sorozat után nem keseredtem el, küzdöttem tovább, úgy érzem, mindent megtettem, ez ma ennyire volt elég” – mondta a versenyt követően az MTI-nek Igaly.

A jövőről beszélve úgy fogalmazott: folytatja tovább a munkát, nem adja fel, s az is elképzelhető, hogy a 2012-es londoni játékokon is ott lesz.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.