Élet-Stílus

Ricco: igen, doppingoltam

A Tour de France országúti kerékpáros körversenyen doppingoláson ért olasz Ricardo Ricco bevallotta, hogy nem tiszta eszközökkel versenyzett.

Az idei Giro d’Italián második, a mostani Tour de France-on két szakaszt nyert olasz kerékpáros az Olasz Olimpiai Bizottság doppingellenes testülete előtt vallotta be, hogy nem véletlenül produkált pozitív mintát. A vallomás ugyan zárt ajtó mögött történt, ám néhány érdekes mondat azonban kihallatszott.

„Azért vagyok itt, mert hatalmas terhet cipelek, és meg szeretnék szabadulni tőle. Mindig önerőből győztem, de sajnos most hibáztam. Fizetni fogok érte. Csakis engem terhel a felelőség” – magyarázta a 24 esztendős kerekes, továbbá elnézést kért a csapatától, amiért az esetet követően az kénytelen volt visszalépni a francia kerékpáros körversenytől.

Nagyot hibázott (AFP)

Nagyot hibázott (AFP)

A Saunier Duval elsőszámú versenyzőjéről július 17-én derült ki, hogy a Tour de France negyedik szakasza után levett mintájában harmadik generációs EPO (CERA) nyomaira bukkantak a szakemberek. Eleinte ugyan csökönyösen tagadta, hogy doppingolt, ám most színt vallott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik