Élet-Stílus

Marad a viharveszély

Hétfő délelőtt az ország keleti felén még számítani kell heves zivatarokra jéggel és erős széllel. A szél sebessége meghaladhatja az óránkénti 90 kilométeres sebességet. A viharok miatt délelőtt még várhatóan életben marad a - második legmagasabb szintű - narancsszínű riasztás az ország keleti felében.

Eleinte a déli-délkeleti megyéket leszámítva erősen felhős ill. borult ég várható. Többfelé várható eső, zápor, a keleti területeken zivatar, majd a délutáni órákban északnyugat felől szakadozni kezd a felhőzet, és már csak elszórtan lehetséges zápor. A délnyugati és északkeleti megyéket leszámítva megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél.

A következő napokban egy magassági hidegörvény alakítja hazánk időjárását, mely tőlünk keletre helyezkedik majd el. Hatására északi áramlással hűvös és nedves levegő érkezik térségünkbe. Csütörtökig többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Csütörtöktől több napsütésre számíthatunk, fokozatosan melegszik az idő, de maradnak a záporok, zivatarok.

A bővebb előrejelzésért nézze meg időjárás oldalunkat >>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik