Élet-Stílus

Élő: Hollandia-Oroszország

Látványos mérkőzésre van kilátás: a csoportjukban mindenkit végigverő hollandok az egyre jobb oroszokkal mérik össze a tudásukat. Tét a legjobb négy közé kerülés. A gól nélküli első félidő után bajba kerültek a hollandok - Pavljucsenko góljával vezettek az oroszok, de Van Nistelrooy az utolsó pillanatban egyenlít. Hosszabbítás.

A holland válogatott számít az összecsapás esélyesének, ami nem is csoda, hiszen az Oranje a csoportkörben a két évvel ez előtti vb-finálé résztvevőit imponáló magabiztossággal – az olaszokat 3-0-ra, a franciákat 4-1-re – győzte le, így Marco van Basten a románok elleni csoportmeccsen több kulcsemberét is pihentette. S a B csapat is simán elbánt a riválissal (2-0).

Vajon a hollandok ellen is átrobognak a hollandok? (AFP)

Vajon a hollandok ellen is átrobognak a hollandok? (AFP)

Az oroszok az első meccsükön súlyos vereséget szenvedtek a spanyoloktól (1-4), ami talán azzal is magyarázható, hogy a fiatal csapatnak még szoknia kellett a torna légkörét. A folytatásban ugyanakkor már remekelt a Guus Hiddink által irányított gárda: előbb a görögöket intézte el (1-0), majd a svédek következtek (2-0). Ezen a meccsen – góllal – tért vissza kétmeccses eltiltása után Andrej Arsavin, a válogatott agya.

Az örökmérleg: 3 holland, 2 orosz győzelem és 1 döntetlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik