Élet-Stílus

Ribery lábadozással tölti a nyarat

Mintegy hét-nyolc hetes kihagyás vár Franck Riberyre. Az olaszok elleni keddi sorsdöntő Eb-csoportmeccsen megsérülő szélsőnek kificamodott a bal bokája, és a térde is kifordult.

„Csúnyán kificamította a bokáját; egyelőre csak mankóval jár” – vázolta a helyzetet Raymond Domenech egy csütörtöki sajtóértekezleten. Ribery az olaszok ellen 2-0-ra elvesztett találkozó 8. percében sérült meg azok után, hogy becsúszva szerelte Gianluca Zambrottát.

Ribery klubja, a Bayern München hivatalos honlapján számolt be a játékos állapotáról. A bajorok szerint a szélsőt csütörtökön megoperálják.

A németek a szomorú következmények ellenére fellélegeztek, hisz a futballistáról eleinte sokkoló hírek terjengtek: boka- és combcsonttörést emlegettek.

Ribery szeptemberben csatlakozhat a Bayern keretéhez (MTI)

Ribery szeptemberben csatlakozhat a Bayern keretéhez (MTI)

Bár az elmúlt idény legjobb németországi játékosa alighanem lemarad a Bundesliga augusztusi rajtjáról, a hónap végén már elkezdheti a rehabilitációs edzéseket, s szeptemberben csatlakozhat a kerethez.

„Nagyon sajnáljuk Francket, és reméljük, mihamarabb segíthetünk neki” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke. „De megkönnyebbültünk, hisz sokkal rosszabbra számítottunk az előzetes diagnózis alapján.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik