Élet-Stílus

Balzsay Károly világbajnoki meccs kapujában

Újabb mérföldkőhöz érkezett Balzsay Károly (18-0-0) pályafutása. A WBO új rangsorában az olimpiát is megjárt 28 esztendős talentum, aki májushoz képest két helyet javított, már a 4. helyen áll, ami kedvező lapjárás esetén világbajnoki címmérkőzést érhet.

Mint ismert, a WBO szövetség nagyközépsúlyú világbajnoka nem más, mint a világsztár Joe Calzaghe (45-0), aki a WBC és a WBA öveket is derekán tudja, ám ezeket esze ágában sincs megvédeni. A walesi bokszoló legutóbb Bernard Hopkins ellen félnehézsúlyban bokszolt, és ha létrejön a Roy Jones Jr. elleni tervezett mérkőzése, akkor gyaníthatóan meg kell válnia az összes övétől, ami igencsak kedvező lehetőség a magyar bokszoló szempontjából.

Balzsay Károly előtt tudniillik a WBA-nál június 21-én bajnoki övért bokszoló Mikkel Kessler, a kanadai Jean Pascal (21-0) és a WBC által hivatalos kihívónak elismert brit Carl Froch áll. Vagyis a bokszpolitika jelenlegi állása szerint, ha megüresedik Calzaghe WBO öve, úgy Jean Pascal – Balzsay Károly küzdelem várható.

Trónközelben (MTI)

Trónközelben (MTI)

Az előző hónaphoz képest a legfeltűnőbb változás, hogy Balzsay mindkét universumos csapattársát, Denisz Inkint és Jürgen Brähmert (31-1) is megelőzte, ami tükrözheti a német vállalkozás megváltozott házon belüli rangsorát is. A pontosság kedvéért illendő megjegyezni, hogy Braehmert már félnehézsúlyban jegyzi a WBO szövetség!

Balzsay Károly a korábbi hírek szerint július 5-én, a Chagaev-Valuev gálán lép legközelebb ringbe.

A rangsor június 13-tól:
Bajnok: Joe Calzaghe (GB)
1. (3.) Mikkel Kessler (DEN)
2. (4.) Jean Pascal (CAN)
3. (5.) Carl Froch (GB)
4. (6.) Balzsay Károly (HUN)
5. (7.) Edison Miranda (COL)
6. (9.) Jean Paul Mendy (FRA)
7. (11.) Jermain Taylor (USA)
8. (8.) Librado Andrade (MEX)
9. (2.) Denisz Inkin (RUS)
10. (12.) Allan Green (USA)
11. (-) Fulgencio Zuńiga (COL)
12. (13.) Victor Oganov (RUS)
13. (10.) Sakio Bika (CAM)
14. (14.) Daniel McKinnon (NZ)
15. (15.) Andre Dirrell (USA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik