Élet-Stílus

Supka újra munkába áll

Supka Attila lett a ZTE FC labdarúgócsapatának vezetőedzője. A trénerrel kétéves megállapodást kötöttek - írta honlapján a zalaegerszegi klub. Volt csapatánál, a Budapest Honvédnál Pölöskei Gábort nevezték ki új edzőnek.

Supka Attila nem sokáig maradt munka nélkül. Csütörtökön kinevezték a 46 éves szakembert a Zalaegerszeg új vezetőedzőjének. Supka egyelőre nem nevezte meg a segítőit, annyi biztos, hogy a csapat június 23-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

Az egyik legsikeresebb hazai tréner május végén nyújtotta be lemondását, amit a Budapest Honvéd vezetői elfogadtak. Sorozatban kilenc tavaszi meccsen maradt nyeretlen az együttes, amelyet a tavaszi rajtkor még a bajnokesélyesek között emlegettek.

Itthon már mindent megnyert (MTI)

Itthon már mindent megnyert (MTI)

A Honvéd a botlások miatt visszacsúszott a tabellán a nyolcadik helyre, és már csak egy esetleges kupagyőzelem menthette volna meg az alaposan elrontott tavaszt. Supka azonban nem várta ki a finálét, ahol megszégyenítő, összesítésben 9-1-es vereséget szenvedett a Honvéd a Debrecentől.

„Magam sem igazán értem, hogy mi történt a játékosokkal, talán az akaraterő hiányzott belőlük. Egy profi futballistának magát kell motiválnia, érthetetlen, miért szerepel ilyen gyengén a csapat” – nyilatkozta az FN-nek lemondásakor Supka Attila.

A Debrecennel több bajnoki címet is besöprő tréner szívesen vállalt volna külföldön is munkát, de az itthoni edzősködéstől sem zárkózott el. „Szeretnék a következő szezonban egy olyan csapattal együtt dolgozni, amelynek komoly céljai vannak.”

—-Pölöskei a Honvédnál—-

Pölöskei Gábort nevezték ki a Magyar Kupában idén döntős Budapest Honvéd labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé – jelentette az MTI. A tréner két évre szóló szerződést írt alá a kispesti csapattal, amelynél munkáját Csábi József és Farkas Tibor, illetve a kapusedző Brockhauser István segítik majd.

A korábbi válogatott futballista hétfőn kezdi meg új együttesével a felkészülést, jövő hét végén már Kazahsztánban játszik Intertotó Kupa-mérkőzést a Honvéd.

“Szakmailag óriási kihívást jelent számomra ez a feladat. Sajnos, a helyzet nem a legideálisabb jelenleg, hiszen egy szűkített keretből kellene négy nap alatt ütőképes együttest kovácsolni. Csodákat senki sem várhat. Ugyanakkor büszke vagyok a Honvédra, hogy vállalta az Intertotó-szereplést, amelyet korábban mindenki lemondott” – mondta a 47 éves Pölöskei sajtótájékoztatón. Arra a kérdésre, mikorra kellene kialakulnia a végleges keretnek csak annyit mondott, hogy “már most is késő lenne”.

“Augusztus 31-ig tart az átigazolási időszak, így még sok mozgás lesz a csapatnál. Mindenesetre nehéz helyzetben vagyunk, hiszen a magyar piacon nagyon behatároltak a lehetőségek. Marad az idegenlégiós piac, illetve a fiatal tehetségeink csapatba építése” – tette hozzá Pölöskei, aki eddig Garami József segítője volt az MTK-nál, ahol a 2000-2001-es szezonban vezetőedzőként tevékenykedett.

A legutóbbi szezonban május 20-ig Supka Attila irányította a Honvédot, amelytől a gyenge bajnoki szereplés miatt még az MK-döntő előtt távozott. Őt Vass László váltotta, majd ideiglenesen Borgulya István ült le a kispadra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik