Élet-Stílus

Élő: Franciaország-Románia

A két éve világbajnoki ezüstérmet nyerő franciák idén a kontinenstornán javítani szeretnének. Ehhez a halálcsoport első fordulójában a rendkívülien magabiztos románokat kell elintézniük.

A két csapat 12 éve hasonló körülmények között, a csoportkör nyitányán találkozott össze. Dugarry góljával Newcastle-ben a kékek nyertek, és a két válogatott legutóbbi mérkőzésén, a Stade de France-ban is a franciák győztek 2-1-re.

A helyzet azóta nem sokat változott, a hétfő késő délutáni összecsapásnak egyértelműen a Domenech csapata az esélyese. A kapitány csak azért aggódhat, hogy a kisebb sérüléssel bajlódó sztárok ott lesznek-e a kezdőben. Vieira, Ribéry és Henry sem teljesen egészséges, de a két utóbbi feltehetően vállalni fogja a játékot.

A halálcsoportban nincsenek könnyű meccsek (MTI/EPA)

A halálcsoportban nincsenek könnyű meccsek (MTI/EPA)

Domenech ennek ellenére nagyon óvatosan nyilatkozott a meccs előtt. “Óriási a nyomás a csapaton, és sajnos mi is hibázhatunk. Nem dől össze a világ, ha esetleg egy vereséggel kezdünk, de ez rányomhatja a bélyegét az Eb-szereplésünkre.”

A románok mindent meg is fognak tenni annak az érdekében, hogy meglepjék a franciákat. A csapat a hollandok előtt végzett a selejtezőcsoportjában, így érthető, hogy nem ijednek meg senkitől. “Mindenki bravúrt emlegetne, ha megvernénk a franciákat, de engem ez sem lepne meg. Persze már egy döntetlen is jó lenne a torna egyik esélyese ellen” – nyilatkozta Victor Piturca, a románok kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik