Élet-Stílus

Talmácsi a hetedik helyről rajtolhat

A biztató kezdés után szombaton visszaesett a címvédő magyar motoros, aki a második időmérőn csak a hetedik helyet tudta megszerezni. Élete első pole-jának örülhetett az első tréningen is leggyorsabb spanyol Pol Espargaro. A királykategóriában Jorge Lorenzo nagyot bukott még pénteken, így biztosan kihagyja a vasárnapi futamot.

Talmácsi Gábor pénteken a harmadik legjobb időt motorozta, annak ellenére, hogy a tréningen szinte végig gondok voltak az Apriliájával. Csak Espargaro illetve a francia Mike di Meglio előzte meg a világbajnokot, aki sajnos egy nappal később már nem tudott javítani a pénteki idején.

Komoly hátrányban

Pedig a szombati szabadedzésen jól ment Talma, ám a második időmérőn már nem jött ki a lépés. Nem úgy a mindössze 16 éves Espargarónak, aki több mint fél másodpercet javítva péntekhez képest, 1.50.557 alatt teljesítette a leggyorsabb körét. Az utolsó másodpercekben még ezt is túlszárnyalhatta volna a fiatal spanyol, ám az amerikai Stevie Bonsey addig szerencsétlenkedett előtte, hogy már nem tudott javítani.

Reméljük a verseny jobban sikerül Talmának (MTI/EPA)

Reméljük a verseny jobban sikerül Talmának (MTI/EPA)

Mint kiderült fölöslegesen dühöngött Espargaro, hiszen már senki nem tudta megelőzni. A második helyet akárcsak pénteken di Meglio szerezte meg. A francia motoros több mint egytized másodpercet kapott spanyol riválisától. Az első sorba kvalifikálta magát még a hazai pályán versenyző Nicolas Terol és a brit Scott Redding.

A második sort az összetettben élen álló Simone Corsi nyitja, őt Talma csapattársa, Sergio Gadea, majd a magyar címvédő követi. Különösen aggasztó Talmácsi számára, hogy majdnem egy másodperccel lassabb volt a leggyorsabb körén, mint a Espargaro.

Lorenzo és Bradley kórházban

Négy perccel az edzés vége előtt a sokat kockáztató Bradley Smith eldobta a motorját. Egyelőre még kérdéses, hogy rajthoz áll-e vasárnap a fiatal brit versenyző. A királykategóriában érdekelt Jorge Lorenzo viszont biztosan kihagyja a Katalán Nagydíjat. A spanyol motoros még a pénteki szabadezdésen szenvedett súlyos agyrázkódást.

Katalán Nagydíj, rajtsorrend
125 kcm:
1. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 1:50.557 p
2. Mike Di Meglio (francia, Derbi) 1:50.696
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:50.740
4. Scott Redding (brit, Aprilia) 1:51.101
5. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 1:51.365
6. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:51.399
7. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:51.436

250 kcm:
1. Alvaro Bautista (spanyol, Aprilia) 1:45.636 p
2. Alex Debon (spanyol, Aprilia) 1:45.767
3. Hector Barbera (spanyol, Aprilia) 1:46.062
…22. Tóth Imre (Aprilia) 1:49.776

MotoGP:
1. Casey Stoner (ausztrál, Ducati) 1:41.186 p
2. Dani Pedrosa (spanyol, Honda) 1:41.269
3. Nicky Hayden (amerikai, Honda) 1:41.437

Ajánlott videó

Olvasói sztorik