Élet-Stílus

Barcelona: Alves jön, Dos Santos megy

A Barcelona eladta a mexikói Giovani dos Santost a Tottenham Hotspurnek, ugyanakkor a hírek szerint megszerezte Daniel Alvest, a Sevilla brazil védőjét.

Spanyol lapértesülések szerint Marc Ingla, a Barcelona alelnöke és José Maria del Nido, a Sevilla első embere mindenben megegyezett Daniel Alves átigazolásának ügyében, azaz csaknem biztosra vehető, hogy az átigazolási piacon kapós brazil védő a katalán sztárcsapatban folytatja pályafutását.

A legtöbb forrás szerint a katalánok 32 millió eurót fizetnek a kiváló védőért, de a Sevilla által kinézett Fernando Navarro is része lehet az üzletnek. Daniel Alves a brazil válogatottal jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik, ám miután visszatér, elvben alá is írhatja a szerződését a Barcához.

Alves 2002 óta szolgálta a Sevillát, amellyel kétszer nyert UEFA-kupát, emellett egyszer-egyszer a Spanyol Kupát, illetve a spanyol és az európai Szuperkupát is elhódította. Hátvéd létére az ellenfél kapujára is veszélyes – főleg pontrúgásból.

Daniel Alvest számos nagy klub kinézte magának (football.co.uk)

Daniel Alvest számos nagy klub kinézte magának (football.co.uk)

A 25 esztendős brazil labdarúgó Gerard Piqué (Manchester United), Seydou Keita és Martín Cáceres (Villarreal) után a Barca negyedik új szerzeménye lehet.

A katalánok egyébként nemcsak vevőként, hanem eladóként is jeleskedtek az átigazolási piacon: a mexikói Giovani dos Santost „elpasszolták” a Tottenham Hotspurnek. Az angol klub első körben 4,7 millió fontot fizet a Londonban öt évre aláíró csatárért, de az összeg 8,6 millióra is emelkedhet, függően attól, hogy Dos Santos mennyi mérkőzésen szerepel majd.

A Barcelona ugyanakkor igényt tart az esetleges transzferdíj 20 százalékára is, amennyiben a Spurs két éven belül túlad a 19 éves futballistán, ha pedig később értékesíti, úgy 10 százalék illeti a katalánokat. A 2005-ben U17-es világbajnokságot nyert labdarúgó az előző szezonban a Bajnokok Ligájában öt meccsen egy, a bajnokságban 28 fellépésén három gólt szerzett – valamennyit a záró fordulóban, a Real Murcia kárára.

Az olasz válogatott tartalékkapusa, Marco Amelia is klubot váltott, ő négy évre a Palermohoz igazolt, miután az élvonaltól búcsúzó Livornónál lejárt a szerződése. Szintén a szicíliai csapattal kapcsolatos hír, hogy az olasz válogatottal az Eb-re készülő Andrea Barzagli a német VfL Wolfsburghoz szerződik.

MutU fizethet

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) 12 millió eurós kártérítés fizetésére kötelezte Adrian Mutut, a román válogatott támadóját. A 29 esztendős játékosnak a Chelsea részére kell kifizetni ezt az összeget. Mutu 2003-ban a Parmától 20 millió euróért szerződött a londoni klubhoz,
egy doppingvizsgálat azonban kokaint mutatott ki a szervezetében, ezért héthónapos eltiltást kapott, majd a Chelsea 2004 októberében felbontotta a szerződését. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik