Élet-Stílus

Lesérült a hollandok egyik sztárja

Biztosan nem vehet részt a hétvégén kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon Ryan Babel. A Liverpool holland futballistája edzésen szenvedett bokasérülést. Marco van Basten meglepő módon egy védőt hívott be a 23-as keretbe a csatár pótlására.

A fiatal holland támadó a szombat délelőtti tréningen sérült meg, az első orvosi jelentések szerint bokaszalag-szakadást szenvedett. A szövetség tájékoztatása szerint több hétre kidőlt a sorból Babel, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy nem vehet részt a szombaton kezdődő kontinenstornán.

Babel a selejtezősorozatban a csapat egyik kulcsembere volt, 12 meccsből 11-szer játéklehetőséget kapott, igaz gólt nem sikerült szereznie. „Teljesen váratlanul ért minket a sérülése. Közelében sem volt senki, amikor lesérült. Talán a szezon végi fáradtság okozhatta. Nagyon sajnálom, hogy nem játszhat az Eb-n, hiszen az elmúlt napokban remekül dolgozott” – mondta a hollandok kapitánya.

A hajrában dőlt ki Babel (BBC)

A hajrában dőlt ki Babel (BBC)

Marco van Bastennek kevesebb mint egy héttel a rajt előtt új játékost kellett behívnia. Az egykori legendás játékosnak egy nappal később a Sevillában futballozó Khalid Boulahrouzra esett a választása. A védő utolsóként került ki múlt kedden a keretből, ezért feltehetően nem fog gondot okozni, hogy bekapcsolódjon a munkába.

A holland válogatott utolsó felkészülési meccsén Walest verte meg Robben és Sneijder találatával 2-0-ra. Az Oranje a világbajnok olaszok ellen kezdi Eb-szereplését, majd a franciákkal és a románokkal csap össze a halálcsoportban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik