Élet-Stílus

Kubica nem tart a betonfaltól (videó)

Egy év után a Forma-1 visszatér az utóbbi évek legnagyobb balesetének helyszínére, a montreali pályára - Robert Kubica már alig várja, hogy visszatérjen Kanadába.

Az egyébként is kaotikus 2007-es Kanadai Nagydíjon a BMW-s Robert Kubica az elmúlt évek legnagyobb – de mindenképp az egyik leglátványosabb – balesetét szenvedte el. A lengyel versenyző 230 km/órás sebességnél csapódott a pályát szegélyező betonfalba, amely után 75 g-s lassulást szenvedett el. Az autó miszlikekbe ment, de a pilótának mindössze a bokája rándult meg.

Kubica azt mondja, hogy a tavalyi balesetnek semmilyen hatása nincs rá az idei verseny előtt: “Kanadába megyünk, az egyik kedvenc pályámra. Persze, mindenki emlékszik, hogy mi történt 2007-ben, de nincs mivel megbirkóznom. Már egy éve történt a dolog, és azóta is folyamatosan vezettem, anélkül, hogy ott motoszkált volna a fejemben, hogy mi is történt Montrealban.”

“A kezdetektől fogva tisztában vagyok azzal, hogy a motorsportokban nagy a kockázat, de nekem nincs rossz érzésem Kanadával kapcsolatban. Ugyanúgy megyek oda is, mint bármelyik másik versenyre, a célom, hogy a lehető legtöbb pontot gyűjtsem” – nyilatkozta Kubica egy héttel a kanadai versenyhétvége indulása előtt.

Bár sokak – többek között rivális pilóták – szerint a lengyel idén a világbajnoki kihívók közé tartozik (6 ponttal áll a vezető Lewis Hamilton mögött), ő maga nem gondolja így: “Az elmúlt két-három futamon nem voltunk olyan versenyképesek, mint az idény elején, amikor még a Ferrari és a McLaren között voltunk. Mostanában, nehezebben tudtunk az élre kerülni.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik