Élet-Stílus

Kinevezték a Valencia új trénerét

Unai Emery lett a Valencia spanyol kupagyőztes labdarúgócsapatának vezetőedzője. Ronald Koeman utódja két évre szóló szerződést írt alá, miután a klub vezetői biztosították arról, hogy nem árusítják ki a csapat sztárjait.

Emery az elmúlt két szezont az Almería együttesénél töltötte, vezetésével jutott fel a csapat az élvonalba, ahol aztán meglepetésre a nyolcadik helyen zárt. Az újonc együttes az idei szezonban jó néhány nagycsapatot megtréfált: hazai pályán a bajnok Real Madridot és a második Villarealt is elverte az Almería, a Sevillát pedig idegenben és otthon is két vállra fektette.

Nem csoda, hogy több helyen is felfigyeltek a mindössze 36 éves tréner ténykedésére. Emeryt a klubja szerette volna megtartani, de a vezetőség belátta, hogy egy ilyen lehetőséget nem utasíthat vissza. A fiatal szakember két évre kötelezte el magát új munakadójánál, a sajtóértesülések szerint idényenként 1,5 millió eurót fog keresni.

Az UEFA-kupában is bizonyíthat (udalmeriasad.com)

Az UEFA-kupában is bizonyíthat (udalmeriasad.com)

A szakember állítólag sokáig habozott, hogy elfogadja-e az ajánlatot, ám miután a Valencia elöljárói biztosították afelől, hogy a klub nehéz anyagi helyzete ellenére megtartják az alapembereket, rábólintott az ajánlatra.

Elődjét, a holland Ronald Koemant – a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Erwin Koemannak a testvérét – azok után menesztették, hogy a bajnoki idényt végiggyengélkedő gárda a Király Kupa megnyerését követően csak a tizedik lett a Primera Divisiónban. A csapat kupagyőztesként a következő évadban az UEFA Kupában próbálkozhat.

franciaországból igazolt az arsenal

Arsene Wenger szeretné a következő szezonra megerősíteni a csapat keretét, hogy a klucsemberek végig bírják az óriási megterhelést. A francia szakember elsőként Samir Nasrit, az Olympique Marseille középpályását szerződtette le. A 20 éves tehetségért az Ágyúsok lapjelentések szerint 15 millió eurót utaltak át az OM-nek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik