Élet-Stílus

Inzaghi fejfájást okoz Donadoninak

Filippo Inzaghi alaposan feladta a leckét Roberto Donadoni olasz szövetségi kapitánynak, a veterán csatár ugyanis válogatott szinten futballozik, futószalagon szállítja a gólokat. A jelenlegi formája alapján helye lehet az Eb-keretben.

Alessandro Del Piero mellett egy másik veterán, tapasztalt futballista, jelesül Filippo Inzaghi is remek formában van, megnehezítve ezzel Roberto Donadoni szövetségi kapitány dolgát. A szakember vélhetően az Eb-keret összeállításánál nem számolt volna a szezonban sokáig maródi milánói támadóval, csakhogy az mostanában futószalagon szállítja a gólokat, kétségkívül válogatott szinten futballozik az elmúlt hetekben.

Inzaghi a legutóbbi öt bajnokiján kilencszer talált az ellenfelek kapujába – az Inter elleni derbin is fontos gólt szerzett (nem mellékesen: ez volt a 99. találata a jelenlegi csapatában),
azaz neki is köszönhetően az AC Milan a negyedik, Bajnokok Ligája-szereplést érő negyedik helyre jött fel a tabellán.

Irány az Európa-bajnokság!? (Getty)

Irány az Európa-bajnokság!? (Getty)

„Donadoni jól ismer engem, és a döntést neki kell meghoznia. Természetesen én ott szeretnék lenni az Európa-bajnokságon, jó lenne gólokkal segíteni a hazámat” – nyilatkozta a 34 éves csatár. „Nem azt mondom, hogy a szövetségi kapitánynak mindenképpen meg kell hívnia csak azért, mert most lőttem néhány gólt, persze ne felejtsük el, részem volt abban, hogy a csapat kijutott a kontinensviadalra. A szezonban volt néhány sérülésem, de most kiválóan megy a futball” – tette hozzá.

Az általában a 4-2-3-1-es hadrendben futballozó olasz válogatottban a vezető ék szerepére Luca Toni a favorit, és a szövetségi kapitány elképzelése szerint a Bayern München gólzsákjának méltó helyettese lehet az olasz bajnokság góllövőlistáját 19 találattal holtversenyben vezető Marco Borriello (Genoa) – csakhogy kiváló teljesítményével, góljaival Del Piero, valamint Inzaghi minimum a tervek újragondolására készteti Donadonit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik